„Fejezzék le őket!” – ilyen brutálisak voltak a Hamász-vezetés parancsai

Tudták, mit csinálnak: a Gázai övezetben talált dokumentumok azt mutatják, hogy a Hamász parancsnokai előre kitervelten hajthatták végre a 2023. október 7-i mészárlást. A civilek bántalmazása, elrablása és megölése kezdettől fogva szándékos volt.

Forrás: Exxpress2024. 01. 25. 9:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a Hamász terroristáihoz tartozó dokumentumokat találtak a Gázai övezetben, amelyek egyértelműségét nem lehet megkérdőjelezni. Ezek alapján a Hamász vezetése arra utasította a terroristákat, hogy „az iszlám nevében” raboljanak el zsidókat és bánjanak velük kegyetlenül, a civilekkel is – írta az Exxpress

A Meir Amit Információs Központ a hírszerzésről és a terrorizmusról izraeli nem kormányzati szervezet értékelte a néhány talált dokumentumot.

A képzés magában foglalta a támadások gondos előkészületeit, amelyek célja túszok ejtése, kifosztása és halállal való fenyegetése volt a kihallgatásuk során. A lefoglalt dokumentumok erős antiszemitizmust mutatnak, kombinálva az olyan szélsőséges szervezetekre jellemző radikális iszlamista ideológiával, mint az ISIS és az al-Kaida

– fogalmaztak.

Relief In Gaza Following Israel-Hamas Ceasefire
A Hamász szóvivője, Ghazi Hamad (Fotó: Laurent Van der Stockt/Getty Images)

 

A Hamász izraeli álhírekről beszélt

A lefoglalt dokumentumok ezzel cáfolják a Hamász magas rangú tagjainak azon állításait, hogy a 2023. október 7-i „hadművelet” kizárólag katonai személyzet ellen irányult. Legalábbis Musza Abu Marzuk is ezt az álláspontot hangoztatta, miután a Hamász tisztviselői észrevették a lakosság rémületét a civilek elleni példátlan erőszak miatt. Úgy fogalmazott, hogy Izrael álhíreket terjeszt.

Az ellenséged egy olyan betegség, amelyet csak lefejezéssel lehet meggyógyítani

– állt az al-Kasszám Brigádok egyik parancsnokának a zsebében talált, kézzel írott feljegyzésben, amely kifejezetten zsidók meggyilkolására szólít fel; október 7-én a Hamász terroristája ezekkel a szavakkal akarta ösztönözni beosztottjait. Később az izraeli oldalon, a határ közelében ölték meg. Írását a Korán verseire és az iszlám történelemből származó személyekre való hivatkozások fűszerezik.

Fotó: Getty Images

Szó szerint így:

Allah kijelölt téged, és megtisztelt, hogy részt vegyél a dzsihádban […] Tudd meg, hogy az ellenséged egy betegség, akikre a lefejezésen, valamint a szívük és a májuk eltávolításán kívül nincs gyógymód. Támadd meg őket!

Amikor az IDF szóvivője, Daniel Hagari tábornok közzétette a feljegyzést, több Hamász-támogató is kinyilvánította tetszését. Néhányan egy sahíd (mártír) testamentumáról beszéltek. 

Egy palesztin gyerek áll 2023. november 24-én a Hamász al-Kasszám Brigádok vezetőjének, Khalil al-Kharraznak a plakátja előtt, akit november 21-én öltek meg Dél-Libanonban a Rashidieh palesztin menekülttáborban, a dél-libanoni kikötővárosban, Tíruszban. (Fotó: Mahmoud Zayyat/AFP)

Egy másik dokumentum egy arab–héber szótárat mutat be az al-Kasszám Brigád jeruzsálemi zászlóaljánál. Ebben a szokásos rövid utasítások mellett ez is szerepel: „Megöljük a foglyokat”. Mint írták:

Allah kínozza őket rajtad keresztül.

Egy másik dokumentum áldásokat és imákat tartalmaz, amelyeket a terroristáknak különféle helyzetekben kell elmondaniuk. Mielőtt csatába indultak volna, azt kellett mondaniuk: „Harcolj ellenük, Allah le fogja sújtani őket általad, győzelmet ad, és meggyógyítja a hívő nemzet szívét.”

Ha pedig sikerrel jártak a csatában, azt kellett mondaniuk: „Áldottak legyenek ezek a fegyverek, amelyek megvédték a haza földjét, és megvédték a földet, a becsületet és a szent helyeket a zsidók tisztátalanságától”.

Borítókép: Palesztin harcosok csatlakoznak a gyászolókhoz két palesztin férfi, a 29 éves Dzsihád Száleh és a 17 éves Mohammed Abu Zer temetésén, akiket a Nablus városától nyugatra fekvő Zawata falu elleni izraeli rajtaütés során öltek meg (Fotó: Zain Jaafar/AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.