„Már megint kezdik a jogállamisági hercehurcát a brüsszelita politikusok”

Hidvéghi Balázs reagált Petri Sarvamaa finn EP-képviselő hajmeresztő ötletére.

Forrás: Facebook2024. 01. 08. 10:49
null
EP-099886A_HIDVEGHI_PORTRAIT Fotó: Didier BAUVERAERT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs magyar európai parlamenti képviselő egy Facebook-posztban reagált arra, hogy Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő újra elővette azt a brüsszeli mantrát, hogy újra meg kellene kezdeni a Magyarország elleni jogállamisági eljárást. 

 A képviselő a bejegyzésében megjegyezte:

A jogállam eme nagy bajnoka ezek szerint nem tudja, hogy az Európai Parlamentnek NINCS JOGA ilyen eljárást kezdeményezni. Ráadásul decemberben tízmilliárd euró felszabadításával az Európai Bizottság éppen azt ismerte be, hogy a magyar jogállamiság megfelelően működik. Vagyis folytatódik az alaptalan rágalmazás. És ez nem is fog változni, amíg az uniós intézmények az ilyen, Sarvamaa-féle alakokkal vannak tele. Idén júniusban ezért kell átvennünk Brüsszel politikai irányítását!

 

Nem ez az első eset, hogy a brüsszelita bürokraták Magyarországot szapulják, és a jogállamisági eljárással fenyegetik hazánkat. 

Az európai uniós baloldali képviselők magatartásából ítélve a támadások sorozata valószínűleg tovább fog folytatódni, ezért Magyarországnak és a kormánynak fel kell készülnie a további próbálkozásokra.

 

Borítókép: Hidvéghi Balázs magyar európai parlamenti képviselő (Fotó: Didier Bauveraert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.