Ötven zacskó kokaint foglaltak le az oktatási miniszter irodájában

Az intézkedő rendőrök átkutatták Belgium francia nyelvű közössége oktatási miniszterének hivatalát, nyolc férfi ellen adtak ki elfogatóparancsot.

2024. 01. 26. 14:04
kokain Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötven zacskó kokaint foglalt le a rendőrség Caroline Désir, Belgium francia nyelvű közössége oktatási miniszterének hivatalában decemberben, az ügyet eddig titokban tartották – írta a La Libre Belgique című, francia nyelvű belga napilap pénteken.

A beszámoló szerint a bejelentés alapján intézkedő rendőrök átkutatták a miniszter irodáját, az ott ösztöndíjasként dolgozó Mekki Vanhaelen magánlakásában tartott házkutatás során pedig tízezer euró készpénzt találtak. Az intézkedést követően az illetékes ügyészség nyolc férfi ellen adott ki elfogatóparancsot, akiket később előzetes letartóztatásba helyeztek a Brüsszel melletti hareni börtönben.

Közölték, az ügyben illetékes brüsszeli ügyészség csütörtökön tartotta az első meghallgatást. A meghallgatáson jelen volt a belgiumi francia közösség kultúráért és audiovizuális ágazatért felelős korábbi minisztere, Fadila Laanan fia és a további hét gyanúsított, akiket kábítószer-kereskedelem és -birtoklás vádjával állítottak elő még decemberben.

A meghallgatáson az eljáró ügyészség két gyanúsítottat feltétesen szabadlábra helyezett, hat gyanúsított fogva tartását pedig megerősítette.

A brüsszeli ügyészség közleményben erősítette meg, hogy 2023 decemberében ötven, fehér port tartalmazó tasakot találtak a francia nyelvű oktatási miniszter irodájában. A miniszter egyik alkalmazottját kábítószerek eladásával és birtoklásával vádolják. Ellene és további hét érintettel szemben elfogatóparancsot adtak ki. A vizsgálat folyamatban van – idézte az ügyészség közleményét a napilap.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.