Pontos célzás – videón, ahogy az IDF likvidálja a Hamász egyik parancsnokát

2024-ben is folytatódik az izraeli háború, a Hamász rakétaesővel kezdte az évet.

Forrás: The Times of Israel, MTI 2024. 01. 01. 11:15
null
Deir al-Balah, 2023. december 29. Palesztinok használható tárgyakat gyûjtenek össze egy izraeli légitámadásban megsemmisült épület romjai között a Gázai övezet középsõ részén levõ Deir al-Balah városban 2023. december 29-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Adel Hana Fotó: Adel Hana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt állítja, hogy egy éjszakai légicsapással megsemmisítette a Hamász Nukhba különleges alakulatának századparancsnokát a Gázai övezet középső részén, Deir al Balahban. Az akcióról videó is készült, amely az X-re is felkerült.

A The Times of Israel izraeli lap beszámolója szerint Adel Msammah parancsnoka volt a Nukhba terroristáknak, akik október 7-én támadást hajtottak végre Kiszufim település ellen, és utasította a Hamász többi tagját, hogy támadják meg Be’eri és Nirim határ menti közösségeit.

Ezt követően Msammah vezette a harcokat a Gázai övezetben erőink ellen

 – közölte az IDF.

Eközben Gáza északi részén is voltak rajtaütések, és fegyverraktárat is találtak egy mecsetben – jelentette az Izraeli Védelmi Erők.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt az elmúlt éjszaka sem telhetett nyugodtan Izraelben. Az MTI beszámolója szerint iszlamista szervezetek a Gázai övezetből éjfélkor rakétákat indítottak Izraelre, az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte szilveszter első perceit. Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek Tel-Avivra és a körülötte lévő városokra, valamint az ország középső vidékére, melyek nagy részét megsemmisítette a Vaskupola légvédelmi rendszer. Az izraeli hadsereg becslése szerint a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetnek még mindig sok rakétája van, és képes azok útnak indítására.

Borítókép: Palesztinok használható tárgyakat gyűjtenek össze egy izraeli légitámadásban megsemmisült épület romjai között a Gázai övezet középső részén levő Deir al-Balah városban 2023. december 29-én (Fotó: MTI/AP/Adel Hana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.