Gyerekeket vett célba az LMBTQ – erotikus ruhákban vonultatták az iskolásokat + videó

Nem ismer határokat Nyugat-Európában az LMBTQ-közösség. Ezúttal egy farsangi karneválon léptek át egy vörös vonalat, amikor gyerekeket vettek célba.

2024. 02. 15. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erotikus ruhában vonultatták fel a gyerekeket a spanyolországi Torrevieja farsangi karneválján. 

A kiskorúak, akik fehérneműt, nyakkendőt, mellbimbóvédőt, neccharisnyát és magas sarkú cipőt viseltek, hátukon pedig az LMBTQ-közösség szivárványszínű zászlóját vitték, az Osadía nevű jelmezes csoport kötelékében vettek részt a felvonuláson.

A társulat már korábban is felhívta magára a figyelmet. Két évvel ezelőtt például szüzeknek öltözve sétáltak végig a város utcáin. Akkor sokan úgy gondolták, hogy a csapat tiszteletlen azokkal szemben, akik fontosnak tartják a keresztény vallást és annak jelképeit.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az idei karnevált megörökítő videók is felkerüljenek a közösségi oldalakra, ahol el is kezdtek záporozni a kétségbeesett és kíméletlenül kritikus kommentek. A legtöbben azon méltatlankodtak, hogy a szülők hogyan voltak képesek belemenni abba, hogy a gyerekeiket hiperszexualizálják a nemzetközi szintű eseményen. Mások a polgármestert szidalmazták a történtek miatt, akit fanatikusnak és „beteg pedofilnak” kiáltottak ki.

A Keresztény Ügyvédek nevű katolikus egyesület bejelentette, hogy feljelentést tesz a történtek miatt az önkormányzat fesztiválért felelős tanácsnoka, valamint a karnevált szervező egyesület és az Osadía társulat ellen is. Indoklásukban úgy fogalmaztak, hogy a csoport egy groteszk műsort adott elő iskoláskorú lányokkal, akik kihívóan táncoltak BDSM-ruhába öltözve és LMBTQ-zászlót cipelve. Külön bírálatot fogalmaztak meg amiatt is, hogy a csapat ráadásul a negyedik helyen végzett a jelmezversenyen és 650 eurós jutalmat kapott az előadásért annak ellenére, hogy tönkretették a gyerekek ártatlanságát.

Az Osadía közölte, hogy az emberek teljesen félreértették a szándékaikat. A BDSM-jelmezzel és a szivárványszínű lobogóval ugyanis nem érzékenyíteni, hanem pont hogy kritizálni szerették volna a jelenlegi politikai főszereplőket a feminizmushoz és az LMBTQ-ideológiához kapcsolódó szélsőséges elképzeléseik miatt.

A Torreviejai Karneváli Kulturális Egyesület hozzátette, hogy mindig támogatni fogja a rendezvény összes társulatát és megvédik a jelmez kiválasztásával és tematikájával kapcsolatos szabadságukat. Eduardo Dolón polgármester közölte: biztos abban, hogy a szülők szándéka nem az volt, hogy szexualizálják gyerekeiket, hanem sokkal inkább a politikai és társadalmi bírálat megfogalmazása miatt bólintottak rá az öltözetre. Hozzátette, hogy a karnevál egyfajta kritika, szatíra, provokáció és egyben szórakozás a résztvevők számára, és nem szabad egyetlen kiragadott pillanat alapján ítéletet mondani egy-egy felvonuló csoportról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.