Lavina pusztított Franciaországban, több halott is van + videó

Négy hegymászót temetett maga alá a hó. A lavina 1600 méter magasan csapott le Le Mont-Dore település közelében.

2024. 02. 26. 7:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lavina több embert is maga alá temetett vasárnap a francia hegységben. A hatóságok négy síelő halálát erősítették meg, akiket a négyméteres hó alatt találtak meg. Három másik személyről a mentők gondoskodtak. 

FRANCE - MOUNTAIN RESCUE AVALANCHE TRAINING
Hegyi mentőcsapatok gyakorlata lavina esetére. Fotó: Hans Lucas via AFP/Geoffrey Bire)

A lavina egy kilencfős túrázócsoportra csapott le – írja a francia sajtó. A katasztrófa nem sokkal 13 óra 30 perc előtt történt a Val-d’Enfer völgyben, 1600 méteres magasságban. Sébastien Dubourg, Mont-Dore város polgármestere szerint ez egy nagyon meredek terület, ahol felgyülemlik a hó. 

A baleset áldozatai egy sítúrán vettek részt, amikor elindult a lavina. Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy az eső okozta a balesetet, amely megterhelte az órákkal korábban kialakult hótakarót. Az illetékesek nyomoznak a baleset körülményeinek kiderítése érdekében.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/jacky73490)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.