Összekeverték a mintákat, kivették a gyomra egy részét a férfinak

A műtét után pár hónappal derült fény a hibára. Rossz embert operáltak meg az orvosok.

2024. 02. 17. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ljubljanai onkológiai intézetben megműtöttek egy beteget, s a beavatkozás során a gyomra egy részét eltávolították. 

Illusztráció (Fotó: Pixabay, sasint)

Az eljárásra azért volt szükség, mert a minták alapján a szervben daganatot diagnosztizáltak. Később azonban kiderült, hogy rossz embert műtöttek meg, és a férfi nem is rákos.

A szerbiai Blic napilap most számolt be az esetről, amely Szlovéniában történt. Az újság információi szerint csak néhány hónappal később derült ki, hogy összekeveredtek a minták, és a férfinak tévedésből távolították el a szervét. Egyelőre azt nem tudni, mi történt azzal a pácienssel, akinek valóban gyomorrákja van.

A hiba állítólag azért történt, mert összekeverték két beteg szövetmintáját.

A betegen az onkológiai intézetben egyéb vizsgálatokat is elvégeztek; az orvosokból álló bizottság áttekintette az esetét, és a szövettani lelet alapján műtétet javasolt. Más vizsgálatok nem utaltak arra, hogy valami baj lenne a szövettani eredménnyel

– magyarázta az intézet orvos igazgatója, Irena Oblak.

A beteget november végén műtötték meg, azóta felépült. A műtét során eltávolított gyomorszövet vizsgálatakor azonban az onkológiai intézet patológiai osztálya megállapította, hogy az nem daganatos.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, deborabalves)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.