Poroltókban csempésztek drogot az Egyesült Államokba

Komoly drogcsempész bandára csaptak le az amerikai hatóságok Kaliforniában, akik tűzoltó készülékekbe rejtve csempésztek drogot az Egyesült Államok területére.

2024. 02. 16. 7:09
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fentanilt, metamfetamint és heroint próbált Mexikóból Kaliforniába csempészni az a banda, amelyre a napokban csaptak le az amerikai hatóságok. A csempészek tűzoltó készülékekbe rejtették a drogot – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A poroltókat egy San Diego-i székhelyű szállítmányozási vállalat teherautóival vitték át a határon, hogy Los Angelesbe szállítsák őket – írja a Los Angeles Times amerikai napilap.

A két évig tartó nyomozás eredményeképp 680 992 fentaniltablettát, három kilogramm fentanilport, 17 kilogramm heroint és 10 418 metamfetamin tartalmú tablettát foglaltak le.

Egy kaliforniai szövetségi esküdtszék 17 férfi ellen emelt vádat az ügyben. Közülük tízen őrizetben vannak, a többiekről a nyomozók azt gyanítják, hogy Mexikóban bujkálnak. A drogcsempészek akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.