A franciák megerősítették, hogy csapatokat küldenének a frontra, Ukrajnába

Macron után a nemzetgyűlés elnöke, Yael Braun-Pivet is megerősítette a francia szándékot, hogy csapatokat küldenének Ukrajnában. Odesszai látogatásán beszélt erről a francia politikus.

2024. 03. 31. 10:01
Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke (b) és Yael Braun-Pivet, a francia nemzetgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart Párizsban 2023. január 31-én.
Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke (b) és Yael Braun-Pivet, a francia nemzetgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart Párizsban 2023. január 31-én. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem csendesül a franciák háborús szándéka, ezt megerősítette Yael Braun-Pivet, a francia nemzetgyűlés elnöke odesszai sajtótájékoztatóján. Braun-Pivet kommentálta Emmanuel Macron francia elnök korábbi nyilatkozatait, és kijelentette, hogy minden lehetséges – fogalmaz az ukrán hírportál. Kifejtette, hogy Macron elnök szavai egyértelműek, semmit sem zárnak ki, minden lehetőséget nyitva hagynak a háború végéig.

Ahogy azt korábban megírtuk, Emmaunel Macron, francia elnök szerint mindent meg kell tenni, hogy Oroszország ne nyerhesse meg ezt a háborút, ugyanis az orosz vereség szükséges Európa biztonságához. Hiába próbálta később az Elysée-palota árnyalni Macron szavait, kijelentése dühös reakciókat váltott ki Európa-szerte, később már Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is háborúról beszélt

Macron kijelentésére Putyin erős fenyegetéssel reagált:

A Nyugat számos országban provokált konfliktusokat, és mégis azt állítja, hogy Oroszország maga is »meg akarja támadni« Európát. Ugyanakkor a külföldi államok maguk választják ki az eltalálandó »célpontokat«, és arról beszélnek, hogy csapatokat küldenek Ukrajnába. A következmények a beavatkozókra nézve nagyon tragikusak lesznek 

– jelentette ki az orosz elnök.

Szakértők szerint ugyanakkor egy esetleges francia vagy nyugati beavatkozás a harmadik világháború kezdetét jelentené

Borítókép: Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke és Yael Braun-Pivet, a francia nemzetgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart Párizsban 2023. január 31-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.