Bayer Zsolt: Itt állunk a III. világháború küszöbén

Macron elnök bejelentette, hogy igenis szükség van arra, hogy NATO-csapatok harcoljanak Ukrajnában az oroszok ellen.

2024. 03. 19. 9:15
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf
Berlin, March 15, 2024: German Chancellor Olaf Scholz (r), French President Emmanual Macron and Polish Prime Minister Donald Tusk (l) at a welcoming ceremony at the Chancellery in Berlin, during the summit of the leaders of the Polish-French-German cooperation group, the so-called Weimar Triangle. The Weimar Triangle was founded in 1991 by Poland, Germany and France. MTI/AP/DPA/Michael Kappeler Fotó: Michael Kappeler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Macron elnök bejelentette, hogy igenis szükség van arra, hogy NATO-csapatok harcoljanak Ukrajnában az oroszok ellen. Azt is 

közölte Macron elnök úr, hogy igenis lesznek francia csapatok Ukrajnában, hiszen ő az elnök és azt majd ő fogja eldönteni, miképpen azt is közölte, hogy Franciaországnak is vannak atomfegyverei, úgyhogy jó lesz vigyázni. 

A német kancellár Scholz még egy kicsit huzakodik, de külügyminisztere, a nem mellesleg zöldpárti Annalena Baerbock már héjább a héjánál, és lelkesen támogatja a francia elnök elképzeléseit. Ugyanezt teszi a brüsszelita Donald Tusk, illetve az amerikai Deep state foglya, külügyminisztere, Sikorski is. Vagyis a lengyelek is odaálltak a III. világháború előszobájába, mindjárt a francia elnök keskeny kis vállai mögé. 

Aztán a német oktatási miniszter pedig már egyenesen ott tart, hogy bejelenti: fel kell készíteni a német gyerekeket a közelgő háborúra, hiszen tudniuk kell, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket egy háború esetén. 

Putyin elnök mindezeket hallva pedig bejelenti, hogy Oroszország a maga részéről készen áll a nukleáris háborúra. Csodálatos. 

Mindezeket végighallgatva, végigolvasva, és figyelve nem tud az embernek nem eszébe jutni, hogy a háború kitörése, vagyis két év óta azt hallgatjuk, hogy Orbán Viktor kizárólag a belpolitikai céljait követve hangoztatja a háború eszkalálódásának veszélyét, ebből semmi nem igaz, ez mind-mind csak Orbán hazugsága, és ezt így is kell kezelni. 

Nos, drága barátaim, talán itt az idő feltenni a kérdést. Ki is beszél itt hülyeségeket, kinek is ment el teljesen az esze? Ki hazudozik össze-vissza? És nem úgy tűnik véletlenül, mint hogyha a háború eszkalálódásának már nem a veszélyéről kellene beszélni, hanem magáról a tényről? Hiszen itt állunk a III. világháború küszöbén.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: MTI/AP/DPA/Michael Kappeler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.