Szánthó Miklós: Trump az egyetlen, aki békét teremthet + videó

Az orosz–ukrán háborúról beszélt Szánthó Miklós az egyik legnézettebb amerikai csatorna műsorában. Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, Donald Trump, az Egyesült Államok előző, republikánus elnöke az egyetlen „aki vissza tudja hozni a békét a térségünkbe”. A beszélgetés során kitért továbbá arra is, hogy a Biden-adminisztráció a nemzetközi politikában a woke-ideológiát a hivatalos külpolitika szintjére emelte.

2024. 03. 19. 7:43
SZÁNTHÓ Miklós
Miklos Szantho, director general of the Center for Fundamental Rights on October 16, 2023. (Photo: MTI, Lajos Soos)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyarok remélik, hogy novemberben a Fehér Házban lesz változás, mert Trump elnök az egyetlen olyan politikus a globális szintéren, aki vissza tudja hozni a békét a térségünkbe” – mondta Szánthó Miklós visszatérő vendégként az Egyesült Államok egyik legnézettebb csatornáján, a One America News Network-ön (OANN).

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy a tűzszünet és a béke nemcsak Magyarország vagy Európa, hanem az USA érdeke is, hiszen a globális politika színpadán Trump elnök az egyetlen olyan politikus, aki elhozhatja a békét.

A woke-eszmék térnyerésével kapcsolatban Szánthó Miklós kiemelte: „a Biden-adminisztráció a woke-ideológiát a külpolitika szintjére emelte érzelmi alapon, és mindez egyúttal rossz következményekkel jár –, ahelyett, hogy reálpolitikusként cselekedne”. A beszélgetésben kitért arra is, hogy az orosz–ukrán háború végtelen finanszírozása nem mozdítja elő a tűzszünetet és a békét.

A tűzszünet és a béke nem csak Magyarország vagy Európa érdeke, hanem az én véleményem szerint az USA érdeke is

– tette hozzá.

A főigazgató az április 25–26-i CPAC Hungaryről úgy fogalmazott: „Magyarország nem a szélsőbaloldali virgonc ember országa, ezt rögzítsük. A célunk, hogy rávilágítsunk, mi vagyunk a Wokebusters, és le kell csapolnunk a mocsarakat Brüsszelben és Washingtonban is”.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója 2023. október 16-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.