Hamis igazolványokkal seftelnek a bűnbandák és a migránsok

New Yorkban a bűnbandák hamis igazolványokat árusítanak migránsoknak. Ezzel az illegális bevándorlók munkát vállalhatnak, letelepedhetnek, de ez biztonsági veszélyt is jelent. Egy-egy bűncselekmény esetén nem azonosíthatók, nem követhetők nyomon.

Forrás: New York Post2024. 03. 09. 18:19
Bűncselekmény
Illusztráció (Pexels) Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hamis személyi igazolványokkal szellemekké válnak, így jobban felbátorodnak, hajlamosabbak megszegni a törvényt és valami igazán komoly dolgot tenni – nyilatkozta John Cutter, a New York-i rendőrség hírszerzési osztályának nyugalmazott helyettese a New York Post amerikai lapnak. 

John Cutter azzal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, hogy New York Queens kerületében különböző brutális bűnbandák tagjai hamis zöldkártyákat és társadalombiztosítási kártyákat árulnak migránsok részére.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy míg aki legálisan jut hozzá ezekhez, számtalan kritériumnak kell megfelelnie és hónapokat várnia, míg a teljes folyamat lezajlik, addig aki a törvényt megkerüli, ezek nélkül juthat hozzá mintegy 80–250 dollárért, hanem egy sokkal veszélyesebb következménye is van: a biztonsági kockázat az Egyesült Államoknak. 

A hamis társadalombiztosítási számokkal bankszámlát lehet nyitni és jogosítvány megszerzésére is használható. A zöldkártya pedig feljogosítja tulajdonosát az életvitelszerű tartózkodásra az Egyesült Államokban és munkaviszony létesítésére. 

Egy ilyen igazolvánnyal felfegyverkezve egy személy felpakolhatna egy teherautót bombákkal, és behozhatja a Holland-alagút alá, és valami nagyszabású és katasztrofális dolgot hozhat létre. Aki terroristatevékenységet akar végezni, vagy nemzetbiztonsági fenyegetést jelent, annak könnyű létrehozni ezt a második életet az Egyesült Államokban. Most garantálom, hogy csak egy újabb szeptember 11-re várunk

– hívta fel a figyelmet Bruce Foucart, a belbiztonsági nyomozásokért felelős korábbi különleges ügynök. 

A bandák profiljához tartozik a hamis iratok árusításán kívül a kábítószer-kereskedelem és erőszakos bűncselekmények végrehajtása is. 

Más városrészekből kifejezetten erre a területre jönnek az emberek, hogy megszerezzék az igazolványokat, az összes új migráns ide érkezik

– nyilatkozta egy felháborodott helyi lakos. 

Amint az emberek birtokában vannak ezek a hamis kártyák, dolgozhatnak, utazhatnak, sok szolgáltatáshoz férhetnek hozzá az Egyesült Államokban. Vannak , akik kapnak ilyen kártyákat, és akik nemcsak azért vannak itt, hogy munkát szerezzenek, hanem más szándékuk is van, és ez segíti őket bűnözői tevékenységben.

– emelte ki Roy Fenoff, a dél-karolinai Citadella Katonai Főiskola Bűnügyi Igazságügyi Tanszékének docense.

Hangsúlyozta, hogy a kártyák hamisak, viszont létező szám tartozik hozzájuk, így egy bűncselekményt más névhez kapcsolnak. Hamis zöldkártya birtoklása miatt tölti például börtönbüntetését Jose Ibarra, a brutális egyetemi gyilkosság gyanúsítottjának testvére is.  

Mivel a migránsok az elhibázott határpolitika miatt folyamatosan érkeznek New Yorkba is, a kereslet egyre nő a hamis igazolványok iránt.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.