Hihetetlen baleset: elaludt a volánnál, egy utasszállítógéppel ütközött + videó

Az Aeroflot 250 millió rubelt követel a Seremetyevo repülőtértől, amelynek alkalmazottja elaludt egy üzemanyagtöltő teherautó volánjánál, és nekiment a repülőgépnek. A gép emiatt csaknem három éve nem repül.

2024. 03. 21. 9:40
Repülőgép, illusztráció
Repülőgép, illusztráció Forrás: Pixabay/https://www.pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Scania üzemanyagtöltő teherautó vezetője teljes sebességgel nekiment a repülőtéren parkoló Airbus A321-esnek, ez még 2020. augusztus 1-jén kora hajnalban történt – fogalmaz a SHOT Telegram-csatorna.

A Roszaviacia vizsgálata során kiderült, hogy a sofőr egyszerűen elaludt a volánnál. A férfi súlyosan megsérült, és később felfüggesztették a munkavégzés alól. A repülőgép súlyosan rongálódott a törzsön, és az orrában lévő berendezéseben is károk keletkeztek. A repülőgépet kivonták a közlekedésből, és megkezdődött a helyreállítás.

A repülőt azonban nem sikerült gyorsan megjavítani. A SHOT szerint az Airbus csaknem három évig volt javítás alatt, csak 2023 júliusában hajtottak végre próbarepülést. 

 

Most az Aeroflot az Alfa Biztosítóval közösen próbálja követelni a repülőgép helyreállítására költött pénzt a repülőtértől, valamint kártérítést az állásidőért – összesen 250 millió rubelt (nagyjából egymilliárd forint).

Borítókép: Repülés (Forás: Pixabay/https://www.pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.