Medvegyev: „A nyugati idióták retorikája feltűnően ellentmondásos”

Minden egyes beszéd, minden nap egy gyöngyszem, írta Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint a nyugati vezetők háborús retorikájáról nem tudni, hogy az „infantilizmus, ostobaság vagy szimplán pofátlanság.”

2024. 03. 19. 10:51
A Szputnyik orosz állami ügynökség által közreadott fényképen Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, részt vesz az Egységes Oroszország politikai párt tagjainak és támogatóinak koncertjén és gyűlésén Volgográdban 2024. március 12-én. Fotó: Jekatyerina Shtukina Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt van a főbékavezér. A Krímben (azaz Oroszországban) partra szálló franciákkal riogat, de megesküszik, hogy hívás esetén azonnal válaszol Vlagyimir Putyinnak. Micsoda következetes és bátor ember!

– írja szokásos szókimondó stílusában Medvegyev.

A kolbászgyárosok még tovább mentek: azt mondják, hogy mi már nem tekintjük Vlagyimir Putyint elnöknek, de tárgyalni fogunk vele. A kérdés akkor az, hogy ki ő számukra, ha nem rendelkezik a szükséges legitimitással? És mi az ára az ilyen tárgyalásoknak?

– folytatta.

Pindostan tisztviselői még ennél is szemtelenebbek. Nyíltan és szemérmetlenül hibrid háborút folytatnak ellenünk. Mindent felhasználnak ebben a háborúban: hatalmas fegyverszállításokat az ellenségnek, katonai szakembereik kiküldését és hírszerzőik munkáját. És aztán azt mondják, hogy újra akarjuk kezdeni a fegyverekről szóló stratégiai párbeszédet

– fogalmazott Medvegyev az Egyesült Államokra célozva az orosz szlengben az országra használt gúnyos kifejezéssel.

A volt orosz elnök szerint ezek a kijelentések olyanok, mintha a második világháborúban Hitlerrel a támadófegyverek számának csökkentéséről tárgyaltak volna. Hozzátette, a valóságban ezek hazugságok és manipulációk a nyugati politikusok részéről hatalmuk fenntartása érdekében.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese Volgográdban 2024. március 12-én (Fotó: AFP/Jekatyerina Shtukina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.