Putyin erre készül a terrortámadás után

Moszkva válaszáról egyeztet Vlagyimir Putyin orosz elnök, közben megtorlást ígért az elkövetőknek és a támogatóiknak Dmitrij Medvegyev.

2024. 03. 25. 11:17
Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központnál, Moszkva Krasznogorszk nevû nyugati elõvárosában 2024. március 24-én. Két nappal korábban fegyveresek terrortámadást követtek el az épületben egy koncert elõtt, a halálos áldozatok száma 137-re emelkedett, 180-an megsérültek. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) moszkvai székházába szállították. Az ügyben további hét gyanúsítottat vettek õrizetbe. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn ülést tart, amelyen megvitatják a moszkvai terrortámadás után hozott intézkedéseket – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár.

Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központnál, Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én. Két nappal korábban fegyveresek terrortámadást követtek el az épületben egy koncert előtt. Putyin hétfőn ülést tart a terrort követő lépésekről. (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központnál, Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én. Két nappal korábban fegyveresek terrortámadást követtek el az épületben egy koncert előtt. Putyin hétfőn ülést tart a terrort követő lépésekről. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Ma délután, estefelé az elnök találkozón vesz részt a terrortámadás utáni intézkedések megvitatására

 – mondta Peszkov újságíróknak az elnök hétfői terveiről.

Az ülésen részt vesznek a biztonsági és társadalmi osztályok vezetői, valamint Moszkva polgármestere és a moszkvai régió kormányzója. Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken a Moszkva nyugati elővárosában, Krasznogorszkban található Crocus City Hall koncertteremnél elkövetett, 137 életet követelő merénylet mind a négy gyanúsítottját elfogták és május 22-ig előzetes letartóztatásba helyezték.

A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma eközben 182-re frissítette a sérültek számát.

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese komoly megtorlást helyezett kilátásba a terrorcselekmény elkövetőivel, megrendelőivel, szimpatizánsaival és segítőivel szemben. A volt orosz elnök szerint meg kell ölni őket, mindannyiukat.

 

Borítókép: Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központnál, Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.