Trump kitoloncolná Harry herceget drogfogyasztás miatt

Ha hazudott, akkor meg kell tenniük a megfelelő lépéseket – mondta a volt elnök a királyi családtag vízumkérelmére utalva.

Forrás: Politico2024. 03. 19. 12:32
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt beszél a Buckeye Values PAC gyűlésen az ohiói Vandaliában 2024. március 16-án. Fotó: Kamil Krzaczynski Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GB Newsnak adott interjújában Trump a Harry herceget körülvevő vízumügyről szólt, mondván, hogy a jelenleg Kaliforniában élő királyi családtag nem részesülhet különleges bánásmódban. A volt elnök úgy fogalmazott, hogy a királyi család nem kapna „különleges kiváltságokat”, ha hazudna kábítószer-használatáról. Donald Trump szerint Harry herceget kiutasíthatják az Egyesült Államokból, ha amerikai vízumkérelmében hazudott a drogfogyasztásról.

Meg kell néznünk, hogy tudnak-e valamit a drogokról, és ha hazudott, akkor meg kell tenniük a megfelelő lépéseket

 – mondta Trump.

Prince Harry and his wife Meghan Markle attend 7th day of Invictus Games in Germany
Harry herceg, Sussex hercege és felesége, Meghan Markle (Fotó: AFP/Anadolu/Kadir Ilboga )

Harry herceg 2020 óta él az Egyesült Államokban, ahol egy kilenc hálószobás montecitói kastélyban lakik feleségével, Meghan Markle-lel és két gyermekükkel, Archie-vel és Lilibettel. Harry herceg vízumstátusza jogi viták középpontjában áll, amióta az amerikai Heritage Foundation tavaly beperelte a belbiztonsági minisztériumot (DHS), hogy betekintést nyerjen a bevándorlási adataiba. 

A hónap elején egy szövetségi bíró úgy döntött, a DHS-nek át kell adnia Harry vízumdokumentumait, hogy a bíró átnézhesse azokat, és eldönthesse, nyilvánosságra kell-e hozni őket. A minisztérium ügyvédei több időt kértek az iratok felkutatására, írta a Politico.

Bizonyos amerikai vízumkérelmezőknek általában fel kell fedniük, hogy fogyasztottak-e valaha kábítószert, és ha ezt megteszik, elutasíthatják a kérelmüket. Más közéleti személyiségek is ütköztek már problémákba az Egyesült Államokba való beutazásukkal kapcsolatban a bejelentett drogfogyasztásuk miatt.

A herceg „Spare” című önéletrajzában elárulta, hogy korábban kábítószert fogyasztott, ami az Egyesült Államok törvényei szerint általában a vízumkérelem elutasításának alapja. A könyvben bevallotta, hogy kokaint, kannabiszt és pszichedelikus gombákat fogyasztott, és a kannabisz segített meggyógyítani anyja halála okozta traumát.

Harry a Good Morning America című lapnak adott februári interjúja után ismét megjelent a hírekben, mert felvetődött az amerikai állampolgárság kérésének kérdése.

„Az amerikai állampolgárság egy olyan gondolat, amely megfordult a fejemben, de semmiképpen nem olyan, ami jelenleg kiemelten fontos számomra” – mondta.

Korábban a volt elnök azt mondta, hogy „nem védené” meg Harryt, mert „elárulta a királynőt”. Trump azt is mondta, hogy ha megnyeri a novemberi választást, akkor Harry „egyedül marad”.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP/Kamil Krzaczynski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.