A Hamász elutasította a túszok kiszabadítására tett javaslatot + videó

Minden egyes pontját elutasította a Hamász palesztin terrorszervezet a legutóbbi javaslatnak, amely a Gázai övezetben fogva tartott túszok szabadon engedésére és egy ideiglenes tűzszünetre vonatkozott.

Forrás: The Times of Israel2024. 04. 16. 10:04
null
Al-Magazi, 2024. április 15. Izraeli légicsapásban megsemmisült házuk romjait nézik palesztin férfiak a Gázai övezet középsõ részén fekvõ al-Magazi menekülttáborban 2024. április 15-én. A támadásban legkevesebb 10 palesztin életét vesztette. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász palesztin terrorszervezet elutasította a legutóbbi javaslatot az ideiglenes tűszünetre és az október 7-i támadás óta a Gázai övezetben fogva tartott túszok elengedésére – számol be róla a The Times of Israel izraeli napilap. A palesztin terrorszervezet az alku első szakaszában a túszok szabadon bocsátását ahhoz kötné, hogy Izrael garanciát adjon arra, hogy a következő fázisban beleegyezik a végleges tűzszünetbe és a Gázai övezetből való kivonulásba, valamint az övezet északi részéből elmenekültek korlátozás nélküli visszatérésébe. Emellett a túszokért cserébe Izrael által szabadon engedendő palesztin foglyok számát is növelnék.

Mai napig rengeteg túszt tart fogva a Hamász terrorista szervezet
Mai napig rengeteg túszt tart fogva a Hamász terrorista szervezet (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

A lap által megszólaltatott izraeli tisztségviselő szerint a Hamász első körben csak húsz, ötven év feletti foglyot engedne el hathetes tűzszünetért cserébe. A katari, egyiptomi és amerikai közvetítők által kidolgozott javaslat negyven túsz elengedéséről szólt.

Eközben az Egyesült Államokban folytatódtak az Izrael-ellenes megmozdulások, amelyek a gázai konfliktus kezdete óta mindennapossá váltak. A tüntetők ezúttal San Francisco ikonikus Golden Gate hídján állították meg a forgalmat.

New Yorkban a Brooklyn-hídon, Chicagóban az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb repterére vezető autópályán okoztak fennakadást a „Palesztina felszabadítását” követelő demonstrálók.

Borítókép: Izraeli légicsapásban megsemmisült házuk romjait nézik palesztin férfiak a Gázai övezet középső részén fekvő al-Magazi menekülttáborban 2024. április 15-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.