Az Európai Unió nincs felkészülve arra, ami közeledik felé

Az Európai Unió nincs felkészülve arra, ami közeledik felé. 2024-ben akár egymillió új bevándorló is elérheti Európa határait illegális módon, ezért meg kell védenünk a külső határainkat – mondta Schaller-Baross Ernő kormánypárti európai parlamenti képviselő.

2024. 04. 25. 17:20
A kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napja a Millenárison 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Az Európa előtt álló egyik legfontosabb kihívás az illegális migráció, a bevándorlás. A külső határvédelem eredményes módja az illegális migráció megállítása. Az Európai Unió vezetői nem ebben a megoldásban hisznek – fogalmazott Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője a CPAC Hungary 2024 rendezvényen. Mint mondta, az EU nyíltan hirdeti, hogy a bevándorlók tömeges befogadását tekinti legfőbb céljának. 

A tömeges migrációt az uniós intézmények egyoldalúan, politikai érdekektől vezérelve kezelik, miközben a bevándorlás következtében a közösségek, a nyugati kultúra, a zsidó-keresztény értékrend sérül

– húzta alá az EP-képviselő. Jelezte, hogy Brüsszel tíz éve hibás módon kezeli a migrációt, az elmúlt hetekben elfogadott migrációs paktum pedig olaj a tűzre.  A magyar kormány álláspontja 2015 óta következetes és változatlan: migránskvóták helyett hatékony kiutasítási rendszer, határozott és szakszerű határvédelem és kerítés kell  tette hozzá.

Az Európai Unió nincs felkészülve arra, ami közeledik felé. 2024-ben akár egymillió új bevándorló is elérheti Európa határait illegális módon. Védenünk kell a külső határainkat. A magyar emberek többször is nemet mondtak az illegális migrációra. Legutóbb a nemzeti konzultáció során 98-99 százalékuk utasította el a kötelező kvótákat. A polgárok megerősítették az állami szerveknek azt az erőfeszítését, hogy a határainkat meg kell védeni

 emlékeztetett Schaller-Baross Ernő. Leszögezte, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon Európa jövője tét, hogy ehhez a sorskérdéshez miként állunk európai döntéshozóként.  Olyan erőknek kell győzniük Európa-szerte, amelyek elutasítják az illegális migrációt, akik a brüsszeli érdekek helyett kiállnak a nemzeti ügyek mellett, akik a határaink védelmét támogatják  rögzítette.

Ezt követően egy kerekasztal-beszélgetésen Beni-Oni Ardelean, a román PNL képviselője elmondta, hogy amikor az ember egy jogszabályt hoz létre, akkor van egy etikai mérce.  A kérdés most az, hogy milyen etikai alapelvek mentén szeretnénk a törvénykezésünket megvalósítani, a közpolitikáinkat, az életmódunkat, amit odahaza, akár a nemzeti, akár az Európai Parlamentben teszünk. És ez egy nagyon egyszerű kérdés, amire választ kell adni most  tette hozzá.

Hans-Georg Maassen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal volt elnöke kiemelte, hogy Magyarországon biztonságban vannak az emberek. Németország a tömeges bevándorlás, a migráció első számú célpontja. 2015-ben októberben és novemberben naponta 15–18 ezer ember érkezett Németországba  ismertette. Jelezte, hogy ma ezek a számok már nem olyan riasztóak, mint 2015-ben volt, de óriási számokról beszélünk, és néhányan azt mondják, hogy két-hárommillió migráns érkezett az elmúlt néhány évben Németországba. 

Többségük nem menekült volt, nem politikai üldöztetés miatt menekült el hazájából, hanem azért jöttek Németországba és Európába, mert azt a reményt dédelgették, hogy jobb jövőt találnak itt, mint a hazájukban

 rögzítette.

Borítókép: A kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napja a Millenárison 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.