Bevallott mindent az orosz pilóta

Tíz harci bevetést és rengeteg megsemmisített ukrán célpontot tudhat maga mögött.

2024. 04. 05. 21:28
Ka-52-es helikopter torkolattüze az orosz-ukrán háborúban
Ka-52-es helikopter torkolattüze az orosz-ukrán háborúban Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Azart hívójelű Ka–52-es helikopter pilótája gyermekkora óta arról álmodott, hogy Oroszország szolgálatába áll. És az álma valóra vált. Ma már tapasztalt pilóta – az orosz–ukrán háborúban is részt vesz. Tíz harci bevetést és rengeteg megsemmisített célpontot tudhat maga mögött. A pilótával készül rövid interjút az orosz védelmi minisztérium adta közre.

Gyerekkorom óta erről álmodtam. Egyszer láttam egy helikoptert, és arra gondoltam, hogy egy nap én is pilóta leszek. A különleges katonai műveletben veszek részt 2022 májusa óta

– kezdte a pilóta a vallomását. Majd az általa elkövetett harci cselekményekről vallott.

…ami nagyon emlékezetes, egy áttörés felszámolása a Belgorod régió Graeva település Graeva körzetének területén. A legénység megsemmisített négy ellenséges tankot és legalább ötven embert.

A kegyetlen támadás után az agresszor Oroszország kitüntette a legénységet, Bátorságrenddel. A pilóta elmondta, hogy a család félti, ugyanakkor támogatja őt, hogy megvalósítsa a gyerekkori álmát.

Korábban bemutattunk több videót is, amiben az orosz agresszor helikopterekkel támadta az ukrán állásokat.

Szintén megmutattunk olyan támadásokat is, amiben orosz harci repülők hajtottak végre feladatot az orosz–ukrán háborúban.

Borítókép: Ka–52-es helikopter tüzelés közben az orosz–ukrán háborúban (Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.