Brutális verekedés a parlamentben – ököllel ütötték a képviselőt + videó

Az ellenzék a „külföldi ügynökökről” szóló törvényjavaslat ellen tiltakozott.

2024. 04. 15. 16:19
Videófelvételből kivágott képen egymásnak esnek a képviselők a georgiai parlamentben 2024. április 15-én. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalamas verekedés tört ki hétfőn a georgiai parlamentben, amikor a törvényhozók a „külföldi ügynökökről” szóló törvényjavaslatot tárgyalták. A közösségi oldalakra feltöltött videók szerint azonban verekedésbe torkollt a vita.

Sajtóhírek szerint az éppen beszédet mondó Mamuka Mdiranadzét, a Grúz Álom nevű kormánypárt tagját támadta meg az ellenzéki Aleko Elisashvili, a Polgárok nevű párt elnöke.

Utóbbi egyszer csak odarohant a pódiumhoz, ököllel fejbe ütötte a másik politikust, majd a többi képviselő is egymásnak esett. Elisashvilit a parlament épülete előtt éljenezve fogadták támogatói.

A videófelvételt a helyi televízióban is lejátszották.

A parlamentben egyébként éppen a kormánypárt által előterjesztett„külföldi ügynökökről” szóló törvényjavaslatot tárgyaltak, amelyet a nyugati országok oroszbarátnak tituláltak. Az új jogszabály lényege az, hogy minden olyan szervezetet „külföldi ügynökként” tartanak számon, amelyek külföldről kapnak pénzbeli támogatást.

Borítókép: Videófelvételből kivágott képen egymásnak esnek a képviselők a georgiai parlamentben 2024. április 15-én (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.