Ez kell ahhoz, hogy megelőzhető legyen az izraeli–iráni konfliktus széles körű eszkalációja

Szijjártó Péter az orosz külügyminiszterrel is egyeztetett a kialakult helyzetről.

2024. 04. 15. 7:00
SZIJJÁRTÓ Péter
Sporttudomány és Innováció szakmai konferencia Budapesten Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Abdullah bin Zayed Al Nahyannal, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminiszterével is áttekintette az Izrael elleni iráni támadás után kialakult helyzetet.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon ezzel kapcsolatban közölte:

Mindkét kollégának elmondtam, hogy Magyarország reményei szerint továbbra is esély van arra, hogy a helyzet széles körű eszkalációját el lehet kerülni. Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha a világpolitika minden jelentős szereplője felelősségteljesen viselkedik a következő időszakban.

A magyar tárcavezető hozzátette: a beszélgetések alapján úgy látja, hogy nemcsak mi, magyarok vagyunk érdekeltek abban, hogy meg lehessen előzni a közel-keleti konfliktus továbbterjedését.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sporttudomány és innováció című szakmai konferencián a budapesti Lónyay–Hatvany-villában 2024. április 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.