Három halálos áldozata van az orszki gátszakadásnak + videó

Három halottja van az orenburgi Orszkban bekövetkezett gátszakadásnak, számoltak be erről a hatóságok.

Forrás: Lenta.ru2024. 04. 06. 13:29
Evacuation of residents continues after dam bursts in Orsk, Russia
Az oroszországi Orszk városában 2024. április 6-án felszakadt gátszakadás után a lakosságot közösen evakuálják az árvíz miatt. Fotó: Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ember holttestét találták meg Orszk óvárosában, miután átszakadt egy gát, írta meg a Lenta.ru.

A regionális kormány ugyanakkor arról számolt be, hogy két holttestet találtak meg. Korábban lapunk is megírta, hogy evakuálják a lakosságot a gátszakadás után és átmeneti befogadóközpontokat hoztak létre a bajbajutottaknak. Az orosz város polgármestere azt mondta, hogy a közeli Urál folyó vízszintje mintegy 9,3 méter, néhány óra alatt csaknem három métert emelkedett, és már jelenleg is két méterrel meghaladja a kritikus szintet.

Április 5-én, pénteken átszakadt a gát Orszkban. Ez védte a várost az Urál folyótól. Ennek következtében több mint négyezer ház és több mint tízezer lakos került a vízzel elöntött övezetbe. A hatóságok szerint a gát átszakadásakor elöntött Orszkból csak másfél-két hét múlva távozik a víz. 

Az orenburgi régióban az árvíz miatt rendkívüli állapotot vezettek be. 711 embert köztük 210 gyereket evakuáltak a gátszakadás után.

Borítókép: Az oroszországi Orszk városában 2024. április 6-án felszakadt gátszakadás után a lakosságot közösen evakuálják az árvíz miatt (Fotó: Anadolu/AFP/ Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.