Magyar–ukrán megállapodás született

A kétoldalú kapcsolatok javításának érdekében jelentős előrelépés történt a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében.

Forrás: Mandiner2024. 04. 09. 9:35
ZELENSZKIJ, Volodimir
Szumi, 2024. március 27. Az ukrán elnöki sajtószolgálat képén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) felkeres egy katonai egységet, amint az északkelet-ukrajnai Szumi területre látogat 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Ukrajna megállapodott a Nagypalád–Nagyhódos ellenőrző pont megnyitásáról a személygépkocsik számára, valamint a 7,5 tonnánál nehezebb üres teherautók mozgásának lehetőségéről a Luzsánka–Beregszász ellenőrző ponton – írja a Komszomolszkaja Pravda az Ukrán Közösségi Fejlesztési, Terület- és Infrastruktúraügyi Minisztérium bejelentésére hivatkozva, számolt be a Mandiner.

A felek mérlegelik egy új Dijda–Beregdaróc teherforgalmi ellenőrző pont építésének lehetőségét az ukrán–magyar határ kapacitásának növelése érdekében, valamint Ukrajna azon gondolkodik, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen Magyarországgal a közös vám- és határellenőrzésről a határátlépés felgyorsítása érdekében.

Az ukrán elnöki hivatal korábban megállapította, hogy előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javításáról folytatott párbeszédben, a magyar fél által javasolt 11 pontból ötben már sikerült megállapodni.

A nemzeti közösségeket érintő kérdésekben vannak elfogadott álláspontok, amelyeket a munkacsoportok dolgoztak ki és rögzítettek előzetesen, a projekt pedig folytatódik, és a lehető leghamarabb véglegesítik. Emellett a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében is jelentős előrelépés történt – ennek bizonyítéka a fenti bejelentés is – írja a Mandiner.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat képén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (jobbra) felkeres egy katonai egységet, amint az északkelet-ukrajnai Szumi területre látogat 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.