Értékekkel nevelnek

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2022. november 15-én adta át 2022. évi Művészetpedagógiai elismerő okleveleit azoknak az pedagógusoknak, akik kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá a művészeti képzéshez.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Nemcsak mindennapos testnevelés kell, hanem mindennapos katarzis is 

– idézte Freund Tamás agykutató, az MTA elnöke szavait Solymosi-Tari Emőke akadémikus, az MMA Művészetelméleti Tagozatának vezetője a díjátadó kezdetén. Mint emlékeztetett rá, a művészetpedagógia, a művészettel való személyiség- és közösségfejlesztés segítése a Magyar Művészeti Akadémia egyik legfontosabb feladata, és Vashegyi György elnöki programjának is ez az egyik hangsúlyos eleme.
 

A Művészetelméleti Tagozat tagjai 2016 óta minden évben kifejezik elismerésüket a művészetpedagógia legkiválóbb szakemberei iránt, akiket az akadémikusok írásbeli javaslatai alapján, szavazás útján választanak ki.


Az MMA Művészetelméleti Tagozata az általa adományozható elismerő okleveleit 2022. évben Horváth Szilárd művészetpedagógus, iskolaigazgatónak, Kicsi Gáborné Csák Csilla óvoda- és zenepedagógusnak, Korompayné Sebestyén Nóra magyar- és drámatanárnak, Latin Anna textilművész, művészeti tanárnak, Radics Éva karnagynak, a zeneelmélet tanárának, Szakács Marianna zongoratanárnak és Vass Veronika ének- és zenetanárnak ítélte oda. 
A díjazottak mindannyian gyakorló pedagógusok, akik nap mint nap átadják tudásukat és a művészet szeretetét tanítványaiknak, értékkel nevelnek. 

A művészetpedagógusi különdíj egyenként 250 ezer forintos javadalmazással is jár.
A díjazottakról a Művészetelméleti Tagozat akadémikusai: Berlász Melinda, Dvorszky Hedvig, Juhász Judit, Solymosi-Tari Emőke, valamint Kulin Ferenc laudációja hangzott el az ünnepségen. 

Borítókép: A díjazottak az MMA irodaházában (Fotó: MMA)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.