Kovács Kati-slágerek csendülnek fel zongorakísérettel

Kovács Kati megkerülhetetlen alakja a magyar kultúrának, s ez korántsem csak a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjat kiérdemelt művészetének tudható be. Lenyűgöző személyiségével, önazonosságával legalább akkora nyomot hagyott generációk emlékezetében, mint ikonikus, felejthetetlen dalaival, amelyek április 5-én klasszikus zenei köntösben csendülnek fel a Cziffra-fesztiválon, a MOMKultban.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 9:00
Kovács-Kati slágerek
Fotó: Perczel Adrienn Forrás: Cziffra-fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újszerű zenei élményt ígér a Cziffra-fesztivál április 5-i koncertje a MOMKult színpadán, hiszen a már jól ismert Kovács Kati-slágerek Balázs János zongoraművész közreműködésével hangzanak el. A koncerten többek között azok az immár klasszikussá nemesült dallamok csendülnek fel, amelyek meghatározták az elmúlt hatvan évet, és mindannyiunknak hordoznak valamilyen jelentést, érzelmi töltetet.

Kovács Kati-slágerek
Kovács Kati-slágerek hangzanak el Balázs János közreműködésével a MOMKultban. Fotó: Cziffra-fesztivál

Kovács Kati-slágerek csendülnek fel a MOMKultban

A két művész közös célja, hogy felelevenítsék és új, klasszikus zenei köntösbe csomagolják hazánk könnyűzenei fénykorának dalait, melyeket egy egész ország énekelt, sőt énekel a mai napig.

Az est folyamán a közönségnek is egyértelművé válik majd, hogy ezeket a slágereket úgy írták meg és hangszerelték, hogy klasszikus zongorakísérettel új életre kelnek.

Kovács Kati és Balázs János ezen az estén rendhagyó produkciót hoz létre, hiszen az énekesnő még sohasem adott koncertet klasszikus zongorával kiegészülve, így mindkét művész számára izgalmas a vállalkozás.

Nem idegen a Cziffra-fesztivál karakterétől a műfajok ilyenfajta találkozása, hiszen Cziffra György bárzongoristaként eltöltött éveire reflektálva évről évre számos különleges, fúziós koncertet élvezhet a közönség.

A zenés utazás közben Gundel Takács Gábor a két előadóval közösen idézi fel ezúttal is a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit.

A műfaji nyitottság rendkívül fontos volt Cziffra Györgynek, ezáltal a róla elnevezett fesztiválunknak fontos része, hogy a komolyzenei koncertek mellett hazánk és a világ olyan ikonikus könnyűzenei előadóit megmutassuk klasszikus zenei légkörben, ami a legmagasabb értéket képviseli. Ezek a jelzők Kovács Katira mind igazak, és nagyon boldog vagyok, hogy elfogadta a felkérésünket, hogy azokat az elképesztően igényesen megírt és előadott dalokat, amelyek a nevéhez kötődnek, most a zongora által klasszikus verzióban megmutassuk

– mondta a koncert apropóján Balázs János zongoraművész, majd hozzátette: azokból az ikonikus dalokból, amiknek hosszú sora ott van a lelkünkben, sikerült kiválogatni azokat, amelyeket leginkább lehet zongorával előadni mindenféle gitár- és dobkíséret nélkül.

Kovács Kati a felkérés kapcsán így fogalmazott:

Először megdöbbentem Balázs János felkérésén, visszakérdeztem, hogy biztos engem keresel? De persze tudom, hogy a zenében nincsenek igazán határok, és csak egy lépés, hogy a könnyűzenei dalokat is lehet kísérni másféle, akár egészen komoly stílusban, és nem is idegenek egymástól.

A Cziffra György-fesztivál további koncertjeiről a honlapjukon tájékozódhatnak.

Borítókép: Kovács Kati énekesnő (Forrás: Cziffra-fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.