A Dunán sétál át ifj. Simet László + videó

A 10. nemzetközi színházi olimpia nyitónapján és a cirkusz világnapján, április 15-én, 16.30-kor, Ifj. Simet László artistaművész, a Duna történetében először, a folyó felett kifeszített drótkötélen sétál át az egyik partról a másikra.

Magyar Nemzet
Forrás: hírTV2023. 04. 13. 7:30
null
20230329 halasztelek Cirkusztörténelmi artistaprodukcióval csatlakozik a Fővárosi Nagycirkusz havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megvalósítjuk a csodát. Átkelünk a Dunán, a Duna fölött. Soha senki még ilyet nem csinált – hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az Átmentem projekt tegnapi Duna-parti főpróbáján. 

Ifj. Simet László negyven méter magasan tesz majd meg  háromszáz métert a folyó felett. Mindezt biztosítás nélkül és még a természeti erőkkel is meg kell küzdeni. A szerdai próbán a Hír TV stábjának elmondta, hogy úgy véli, felkészült a produkcióra. 

Mint kiemelte, a drótkötélszám, a magasdrót lényege, értéke az, hogy veszélyes. Ha pedig bebiztosítaná magát, akkor pont ezt az értékét venné el. 

A produkció a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében, a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia nyitóünnepségén, a Budapest 150 program keretében valósul meg. 

Az érdeklődők szombaton 16.30-tól – élőben az Erzsébet híd és a Szabadság híd között – követhetik figyelemmel az egyedülálló artistaszámot. 

 

Borítókép: az Átmentem projekt szárazpróbája (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.