Celebrandi: A kereskedelmi tévés trash-univerzum legújabb sötét anyaga

A vidéki élet romantikáját bemutatni igyekvő Házasodna a gazda, és a túlhasznált celebeket felvonultató, párkapcsolatnyűvő Nyerő páros után újabb szerelmes realityvel súlyosbította műsorkínálatát az RTL. A hétfőn indult Celebrandi a kertévés trash-gyár legújabb terméke, amely csomagolását tekintve nagyon hasonló elődeihez, ám az apróbetűs összetevők felsorolásánál igencsak gondban vagyunk, ugyanis a műsorba választott/jelentkező hírességek mindegyikét csak egy gyors „guglizás” után tudjuk elhelyezni a nagy celebtérképen. Vagy akkor sem. Ez már önmagában kihívás elé állítja a nézőt, erre jön még az is, hogy Ámor nyilát az X-faktorból ismert zsűriduó, a Puskás–Dallos házaspár terelgeti.

2023. 07. 25. 9:00
Celebrandi, az RTL új párkereső reality-je
Forrás: RTL.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy szeretjük kukkolni mások életét a tévéképernyőn keresztül, nagyjából a kétezres évek eleje, a Big Brother és a Való Világ óta tudjuk. De hogy az elmúlt húsz évben szinte semmi nem volt képes felkavarni a realityk állóvizét, megdöbbentő. Habár ennek a formátumnak is megvan az evolúciója a sima beköltözős műsorokat ma már a jóval kreatívabb, strukturáltabb, erősen megírt verziók váltották fel, a lényeg ugyanaz maradt: a műsorkészítők megpróbálnak realityhőseink valós vagy valósnak hitt problémái, konfliktusai bemutatásán keresztül addikciót kialakítani. Mert ezek a műsorok egyértelműen függőséget okoznak – a néző elkezd kötődni a szereplőkhöz, napról napra követni szeretné, mi történik velük. Pláne, ha ismert emberekről van szó.

Puskás-Dallos Peti és Puskás-Dallos Bogi terelgetik Ámor nyilát a Celebrandiban
A Celebrandi műsorvezetői, Puskás Peti és Dallos Bogi (Forrás: RTL)

Nos, ez a Celebs Go Dating licence alapján készített napi realityről, a Celebrandi című műsorról nem mondható el, hiszen sikerült nyolc olyan „hírességet” (Bogdányi Titanilla, Danics Dóra, Jázmin Viktória, Schumacher Vanda, Frohner Fecó, Köcse György, Lukács Miki és Papp Zsombor) összeszedni, akikről alig van fogalma a nézőnek. Az alig Bogdányi Titanillának szól, az ő neve legalább ismerősen cseng a filmek, sorozatok végefőcíméből, a többieket viszont aligha tudnánk elhelyezni a hazai celebek napról napra újragörbülő koordináta-rendszerében.

E nyolc celebet húsz epizódon keresztül randiztatja a Puskás–Dallos Randiügynökség két cukiskodó vezetője, Balázs Andi színésznő pedig az ügynökség recepciósaként narrál, humoros (?) kommentjeivel (például: „Egy fodrász srácnak mi lehet a hajtóereje, ha nem a hajtő ereje?”) igyekszik felpörgetni a műsort.

„Ez azért egy nagy felelősség, nagy feladat” – mondja az első epizódban Puskás Peti, merthogy feleségével eltökélt szándékuk, hogy megtalálják a megfelelő párt celebjeinknek, ehhez azonban „le kell hámozniuk a hagyma rétegeit”. Műsorvezető és szereplő egyaránt hisz abban, hogy egy önismereti utazás részese lehet, a sorozatszínész Papp Zsombor például ezt így fogalmazza meg: 

nemcsak a lányokat fogom megismerni, hanem saját magamat is.

Őszintén szurkolunk, hogy a kamerák kereszttüzében, az előre megírt bugyuta dialógusok és a megrendezett drámák ellenére ez sikerüljön neki. 

A műsorban elhangzik az is, hogy a mai világban nagyon nehéz ismerkedni, főleg elmélyülten, ezen szeretne változtatni a Celebrandi, túlmutatva a felületes kapcsolatokat teremtő randiappok és online társkeresési formák világán. Kérdés, hogy ez mennyire érdekli majd a nézőket, a brit televíziózásban egyébként már tizenegy szériát megélt a formátum, úgyhogy nincsenek illúzióink.

A következő adásban jön a nagy szinglik partija, az előzetesből kiderül, hogy Danics Dóra énekesnő azért bont randit az egyik lelkes jelentkezővel, mert az alany nem szereti Petőfi Sándort. Méghogy nincs mélysége az ilyen műsoroknak!

Borítókép: Celebrandi (Forrás: RTL)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.