A Netflix-előfizetők száma emelkedik, nem érintette érzékenyen az embereket a cég legutóbbi lépése

A Netflix jelszómegosztásainak felszámolásával májusban hatályba lépett szigorítása, valamint a júniusi rekordszámú regisztrációt követő visszaesés ellenére is emelkedik a legnagyobb streamingszolgáltató előfizetőinek a száma – közölte az Antenna piackutató cég.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 23. 17:51
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeretet az, ha megosztod a jelszavad – írta bejegyzésében a Netflix 2017-ben a közösségimédia-oldalán. A profilmegosztás korlátozásának tavalyi bejelentése viszont már arra utalt, hogy a vállalat új bevételi források után néz a telítődő piacon – közölte az Antenna.

Az elmúlt években az új előfizetők megnyerése és a régiek megtartása is nehéz feladattá vált a Netflix számára, mivel a felhasználók ma már számos más cégóriás – többek között a Walt Disney, az Amazon és a Warner Bros. – streamingszolgáltatásai között válogathatnak.

Noha amerikai tőzsdei szakemberek szerint a fiókmegosztás megállíthatja az előfizetők számának emelkedését, a Netflixnek sikerült újra felpörgetnie felhasználóinak létszámát.

A cég új előfizetőinek száma júniusban több mint a kétszeresére bővült, majd a következő hónapban 25,7 százalékkal csökkent, a júliusi 2,6 millió új regisztráció azonban összességében emelkedést jelent a szokásoshoz képest.

Az elemzőcég adatai szerint a júliusban regisztrált felhasználók mintegy 23 százaléka választotta az olcsóbb, reklámokkal támogatott Netflix-csomagot – ez a legmagasabb arány a csomag novemberi bevezetése óta –, ami négyszázalékos növekedést jelent az egy hónappal korábbi adatokhoz képest.

A vállalat becslése szerint több mint százmillió háztartásban osztottak meg regisztrációs adatokat a barátok és a családtagok körében. Elemzők szerint ebből mintegy 50 millió felhasználó hozhat létre saját fiókot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.