Bérgyilkossal akarta megöletni gyermekei apját egy ápolónő

Ötmillió forintért fogadott fel embereket egy ápolónőként dolgozó budapesti családanya az élettársa megtámadására, miután bérgyilkost nem talált a megölésére. A férfi szerencsejáték-függősége miatt döntött így az asszony, aki a kollégájától kért segítséget a kórházban. Végül két férfi vállalta, hogy brutálisan megverik a párját, de aztán valaki szólt a rendőröknek, így még a támadás előtt lebuktak.

2024. 04. 27. 19:24
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élettársi kapcsolatban álló, pszichés zavarban szenvedő, kórházi szakápolóként dolgozó elsőrendű vádlott és a mentális zavarral küzdő áldozata kapcsolata megromlott az utóbbi időben a Tv2 hírműsora, a Tények tudósítása szerint. A nő sértegetések, szóbeli támadások után határozta el, hogy elégtételt vesz és megöleti a férfit.

Azzal kereste meg munkatársát, hogy kapcsolatai révén szerezzen neki olyanokat, akik vállalják a gyilkosságot. A másodrendű vádlott, a műtőssegédként dolgozó férfi nem akart a gyilkosságban részt venni, de azt mondta, az egyik barátja, aki az ügyben harmadrendű vádlott lett, ismer olyanokat, akik pénzért vállalnák a támadást. A harmadrendű vádlott – a másodrendűhöz hasonlóan – a gyilkosságot túlzásnak tartotta.

Az ápolónő ismerősei azt üzenték a nőnek, hogy

ötmillió forintért úgy megverik a férfit, hogy tartósan mozgásképtelenné válik.

A rendőrök végül megtudták, hogy mire készülnek. A tervezett bűncselekmény elmaradt, mivel mindenkit elfogtak.

Már az előkészítő ülésén mindhárom vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyalásról. A bíróság a vádlottak nyilatkozatát elfogadta, bizonyítási eljárást nem folytatott le, ítéletét a vádirati tényállás alapján hozta meg. Enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét és beismerő vallomását, továbbá az elsőrendű vádlott egészségi állapotát, azt, hogy két gyermeket nevel, valamint azt is, hogy élettársa megbocsátott neki. Ugyanakkor súlyosító körülménynek számít, hogy az első- és a másodrendű vádlott a bűncselekményt egészségügyi dolgozóként követte el.

A Fővárosi Törvényszék a nőt emberölés előkészülete miatt 1 év 10 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, a két férfit pedig súlyos testi sértés előkészülete miatt 6 hónap, illetve 9 hónap – 1, illetve 2 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte. A döntés jogerős.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.