Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

Lézerharcot, fegyverkiállítást, 4D-mozit láthatnak, és kipróbálhatják egy vadászrepülőgép irányítását is szimulátoron keresztül azok, akik ellátogatnak szeptember 2-án, szombaton a szolnoki RepTár-piknikre.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 21:00
null
Forrás: RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interaktív repülőmúzeum hetedik születésnapján a meglévő élményelemek – 4D-mozi, MiG–29 szimulátor, a Jak–52, MiG–21 és Szojuz–35 pilótapont, 3D-karika, csúszópálya – mellett számos különleges program várja a látogatókat.

Beszállókártyával például olyan különleges gépekbe is betekinthetnek, amelyeket más alkalmakkor nem mutatnak be. 

Ezek között lesznek a Mi–8 és Mi–4 helikopterek, valamint a Li–2T „Teve” csapatszállító gép is.

A RepTár a legkisebbeket is várja (Fotó: RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum)

A nap folyamán többször beindítanak egy AS–62 típusú repülőgépmotort, ez a típus az An–2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. A RepTár udvarán levő lézerharcpályán játszhatnak a vállalkozó kedvűek.

A Darumadárral a repülés élményét idén is mindenki díjmentesen élheti át. 

Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

 A rendezvényen a legkisebbeket gyermeksarok várja, a Vagonszínpadon pedig megtekinthetik a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadását. A programok között fegyverkiállítás is lesz a hangár galériáján. A tucatfegyverek mellett a prémium szegmensbe tartozó és történelmi, klasszikus első és második világháborús darabokat is bemutatnak.

Idén 176. születésnapját ünnepli a RepTár fogadóépülete, azaz az indóház, Magyarország legrégebbi állomásépülete,

 így a Nyugati pályaudvarról nosztalgia szerelvény érkezik a RepTár mögötti vágányra várhatóan 11 óra 45 perckor.

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár standjánál katonák jelenlétében ki lehet próbálni, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek katonai toborzók, az RC tankfórum képviselői és a Drónpilóták Országos Egyesülete is képviselteti magát.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Közép-Európában. 

A múzeum több mint 4500 négyzetméter fedett kiállítóterével, és mintegy 60 ezer négyzetméter alapterületével pusztán méretei okán is figyelemre méltó.

 A múzeum több mint egy nagy repülőgép-emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. 

A RepTárban elhelyezett gyűjteményt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakembereinek segítségével állították össze.

 A kiállított tárgyak között muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök éppúgy megtalálhatók, mint a hajtóműmodellek, és a hazai repüléstörténet egyéb relikviái. A nemzetközileg is jegyzett katonai repülőgép gyűjteményt azelőtt a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyen láthatta a közönség, a RepTárban azonban nem csak kibővült és méltó helyet kapott, de az átköltöztetéssel egész évben látogathatóvá vált.

 

Borítókép: A szolnoki repülőmúzeum hangárja (Forrás: RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.