A fertődi Esterházy-kastélyba tömegeket vonzott a kulturális örökség napjai program

Oldtimer-kiállítás, ingyenes kurátori tárlatvezetés várta a látogatókat az ország legszebb barokk-rokokó kastélyában szeptember 16-án.

Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont2023. 09. 16. 18:30
Esterházy-kastély
Oldtimerek a kastély parkjában a Kulturális Örökség Napján 2023. szeptember 16-án (Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.) Fotó: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt Tóth Áron művészettörténész, a megújult kiállítások kurátora mutatta be a hercegi és hercegnéi lakosztályokat és a tárlat kulisszatitkait az érdeklődőknek. 
A kastély franciakertjénél a Cross Hungary oldtimer csodáit tekinthették meg a veterán járművek szerelmesei. 

Fertődi Estreházy-kastély
Oldtimerek a kastély parkjában a kulturális örökség napján 2023. szeptember 16-án (Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.)

A legszerencsésebbek tehettek is egy kört a legszebb autómobilokkal. 
A járműkiállításon Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere köszöntötte az érdeklődőket. Az eseményen részt vett a hercegi pár: XIII. galántai Esterházy II. Antal herceg és felesége, Esterházy Szvetlána hercegné is. 

A fertődi Esterházy-kastély
A hercegi pár a fertődi Esterházy-kastély előtt (Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.)


Borítókép: Oldtimerek a kastély parkjában a kulturális örökség napján 2023. szeptember 16-án (Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.