Nemzetközi grafikai kiállítás a ceredi Galéria 23-ban

Október 8-ig egyedülálló nemzetközi grafikai munkákból álló válogatás látható az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrádban található ceredi Galéria 23-ban. A kiállítás az idén augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része, amely a Ceredi Nemzetközi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódik.

2023. 09. 18. 12:30
null
Fotó: MAO4563
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi grafikai munkákból álló válogatást mutatnak be az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrád megyei ceredi Galéria 23-ban szerdától. A tárlat az augusztusban megnyitott Origo című kiállítás folytatása, ahol a grafikai ág különféle műfajaiban készült alkotásokat helyezik előtérbe. A kiállítás a Ceredi Nemzetközi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódó, augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része.

A kiállítás az idén augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része (Fotó: foldjaro.hu)

Az újonnan megnyitott Galéria 23 immár második alkalommal mutat be válogatást a művésztelep archívumából, valamint az erre a tárlatra meghívott alkotók műveiből. Az Origo II. is a kezdetre, a kiindulópontra, azaz a Galéria 23 elindulására reflektál. A kiállítás elsősorban a grafikai ág különféle műfajaiban készült alkotásokat helyezi előtérbe, különös tekintettel a művészi sokszorosító eljárásra és az egyedi grafikára.

A 12 országból több mint félszáz kiállított művész munkája képet ad e műfajok sajátosságairól, eljárási, technikai sokszínűségéről. A kiállítás kilép a galéria falai közül, hiszen érdekes munkák láthatók a grafikai műhelyben, a múzeumban és a közösségi terek falain is, így lényegében a teljes ház kiállítótérré alakul.

Az ArtComplex különlegessége a helyszín, amely egyszerre hordozza a régi idők emlékeit és a kortárs művészet jelenlétét. Az egykori tsz-irodában kialakított ArtComplex több funkciót is kapott: itt lelt otthonra a művésztelep újonnan felállított grafikai műhelye, egy nyolcvanas éveket idéző enteriőr kiállítás, illetve a Galéria 23 is.

A tematika nem véletlen, a kiállítást szakmai párhuzamba szerettük volna állítani a grafikai műhely elindításával és lehetőségeivel

– mondta Fürjesi Csaba képzőművész, a kiállítás kurátora.

További információk a Facebook-eseményben olvashatók.

Borítókép: A ceredi Galéria 23 az ország egyik legújabb kiállítótere (Fotó: foldjaro.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.