A Recirquel a cannes-i táncfesztiválon lép fel

Az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs táncfesztiválon, Cannes-ban mutatja be nagy sikerű Solus Amor című produkcióját a Recirquel. A társulat november 22-én kezdődő franciaországi turnéjának csúcspontjaként lép fel a nagy múltú cannes-i táncfesztiválon. A háromhetes rendezvényre a világ legkülönbözőbb pontjairól hívtak produkciókat; a Vági Bence rendezte, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző Solus Amor az egyetlen magyar előadás.

Forrás: Pressinform2023. 11. 23. 13:00
Solus Amor
Cannes-ban mutatja be nagysikerű Solus Amor című produkcióját a Recirquel (Forrás: Recirquel/Hirling Bálint) Fotó: Hirling Bálint Forrás: Recirquel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília, Hollandia és Ausztria után Franciaországban is bemutatkozik a Recirquel monumentális produkciója, a Solus Amor. A társulat november 22. és december 2. között több francia városban mutatja be a nagy sikerű előadást, majd jövő tavasztól újabb fellépésekkel folytatódik a franciaországi turnésorozat.

Solus Amor
A Recirquel társulat nagysikerű Solus Amor című produkciójának egy jelenete. Forrás: Recirquel/Hirling Bálint

Az idei turné csúcspontjaként december 2-án az egyik legrangosabb nemzetközi táncfesztivál programjában, a Cannes-i nemzetközi filmfesztiválnak is otthont adó fesztiválpalota 2300 férőhelyes nagyszínházi termében lép fel a Recirquel

A 1985-ben alapított, kétévente megrendezett, három hétig tartó fesztiválon főként kortárs, modern produkciók mutatkoznak be, ugyanakkor a Mov’in Cannes nemzetközi táncfilmfesztivál is része a programnak.

Idén összesen 27 társulatot hívtak meg a világ minden tájáról, Franciaország mellett a többi között Norvégiából, Spanyolországból, Izraelből, Tajvanról. A Recirquel az egyetlen magyar fellépő. A háromhetes esemény programjában új premierek, ikonikus repertoárdarabok és feltörekvő társulatok egyaránt helyet kapnak.

A 2020-ban debütált, Vági Bence rendezte Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló, monumentális előadás. 

Solus Amor
A Solus Amor egyik jelenete. Forrás: Recirquel/Hirling Bálint

A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. 

A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle megközelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. 

A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amor Magyarországon legközelebb december 20-tól lesz látható a Müpa Fesztivál Színházban.

Borítókép: Cannes-ban mutatja be nagy sikerű Solus Amor című produkcióját a Recirquel (Forrás:Recirquel/Hirling Bálint)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.