Bálint Rezső: Csak hozzuk a szokásos formánkat!

A Bécsi Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát Bálint Rezső, aki harsonaművészként áll az idén húszéves Chameleon Jazz Band élén. Az együttes jubileumi koncertturnéjának következő állomása november 23-án a MOMKultban lesz.

Forrás: Kulter.hu2023. 11. 01. 20:30
Bálint Rezső
Chameleon Jazz Band feat. Nagy Ádám 2022. Lóvasút Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bálint Rezső szerint életünk egyik fontos eleme, hogy szüntelenül tanuljunk, új dolgokat tapasztaljunk és bölcsebbé váljunk. A harsonaművész az élet minden területén arra összpontosít, hogy minél rövidebb idő alatt, minél hatékonyabban érje el a célját, bármiről is legyen szó. Mint a Kulter.hu-n olvasható interjúban elmondta: nem lehet és nem is szabad fáradtan és kedvetlenül színpadra állni. Ugyanez igaz a tanításra.

Bálint Rezső
Bálint Rezső és zenész barátai. Fotó: Purger Tamas

Ha dolgozunk egy projekten, akkor szeretek részese lenni a kezdetektől, legyen az oktatási kérdés, egy új dal megírása vagy akár egy turné megszervezése

– tette hozzá.

A művész elárulta, hogy Foltyn Péter, Sztán István és Garami Zoltán inspirálta. Emberileg, zeneileg szinte mindent tőlük tanult. Maximálisan hittek benne, önzetlenül támogatták, és ha kellett, megfogalmaztak kritikákat is.

A tanácsaikat, tudásukat ma már én adom tovább a következő nemzedékeknek, ami nagy kihívás, felelősség, de ugyanakkor gyönyörű hivatás is egyben.

A Chameleon Jazz Band húsz éve alakult meg, s a jubileumi koncertturnéjuk következő állomása november 23-án a MOMKultban lesz. Bálint Rezső elmondta: az előadás és a setlist elkészült, igen változatos, ugyanakkor a hangszerelésnek köszönhetően mégis egységes lesz, hiszen szerepel benne dallamos jazz, lüktető funky, igényes popzene, de fülbemászó ballada is. Csak hozzuk a szokásos formánkat!

– Mi tesszük a dolgunkat, zenéket írunk a legkülönbözőbb műfajokban és turnézunk. De csak akkor, ha van kedvünk hozzá és ha mindannyian ráérünk! Szerintem ez a Chameleon Jazz Band sikerének a titka. Kiállunk a színpadra és szórakoztatunk. Hogy az utóbbi időben ezt úgy tudjuk megtenni, hogy nagyon izgalmas helyszínekre jutunk el, és hogy többnyire telt ház előtt zajlanak az események, az a legnagyszerűbb dolog, amit egy zenész elérhet a pályafutása során. Mindezt úgy, hogy ma már többnyire saját szerzeményekből áll össze a műsor. Ez nagy büszkeség és öröm számomra – magyarázta a zenész.

Bálint Rezső zenész barátaival egyedi hangzást és izgalmas repertoárokat állított össze az elmúlt időszakban. Birinyi Márk Ádám (zongora), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob) mellett sok vendég megfordul a koncerteken, de a show váza mindig négyük játékára épül.

A művész beszélt arról is, hogy maradandó élmény volt számára, amikor az első ötleteiből dalok születtek és megmutatta ezeket a srácoknak, de emlékezetes az első, STORIES című, saját dalokat tartalmazó album megjelenésének időpontja is.

Amíg kedvünk van, amíg motiváljuk egymást, amíg élvezzük a közös zenélést, addig csináljuk. Ha a közönség velünk tart, az egy csodálatos dolog, de ha egyszer ennek a zenei utazásnak vége lesz, akkor majd megtalál bennünket más feladat. A legfontosabb, hogy most együtt megéljük az előttünk álló jubileumi előadásokat!

– mondta, hozzátéve: ez az évad az ünneplésről szól. És őszintén remélem, hogy személyesen is találkozunk, mert a kulturális eseményekre, az emberi kapcsolatokra és a közös élményekre a mai rohanó, őrült világban sokkal nagyobb szükség van, mint valaha!

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

Borítókép: Bálint Rezső harsonaművész (Fotó: Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.