Budapesten az egyik legjobb metálzenekar

Negyvennégy állomásos turnén tér vissza Európába a legendás indusztriális (ipari) metál zenekar, a Fear Factory. A közelmúltban mutatkozott be az új felállás az Olaszországból érkező Milo Silvestro énekes és Pete Weber dobos csatlakozásával. Budapesten a Barba Negrában november 22-én lépnek fel, a Butcher Babies, az Ignea és a Ghost Of Atlantis előadása után.

2023. 11. 16. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét év után most először játszik a környéken a Fear Factory, amely felmérhetetlen hatással volt a heavy metál zene alakulására. A zenekar az amerikai és egyben a világ indusztriális metál színterének egyik legrégebbi képviselője: 1989-ban indultak Kaliforniában. Zenéjükben a gépies és fémes hangzás futurisztikus témákkal párosul. A csapat tagsága az évtizedek során többször átalakult, utoljára az énekes, Burton C. Bell 2020-as távozásakor, de a gitáros Dino Cazares stabil pontnak bizonyult.

Dino Cazares és a Butcher Babies énekesnői, Carla Harvey és Heidi Shepherd. Fotó: Concerto

A csapat az elmúlt pár évben eredményesen rendezte sorait. 2021-ben még kijött a korábban felvett Agression Continuum album, majd hosszas meghallgatások után nemrég csatlakozott az új énekes, az olasz Milo Silvestro. Róla Dino Cazares nemrég azt mondta el egy interjúban, hogy 

Milo már az első közös fellépéseken is hatalmas energiával vetette bele magát a koncertezésbe. 

Dino arról is mesélt, hogy már dolgoznak egy vadiúj lemez dalain is, de egyelőre a turnézásra fókuszálnak, hiszen az európai fellépések után jövőre az Egyesült Államokban és Ausztráliában is játszanak. Egy közelmúltbeli koncert felvételét itt nézhetjük meg:

A jövőre várható új lemez és az idei koncertek mellett 2023-ban két Fear Factory klasszikus is megújult formában tért vissza: a 2010-es Mechanize és a 2012-es Industrialist is újra kiadásra érdemesült. Ezek a lemezek a szakma és a rajongók által is nagyon kedveltek voltak. Mindkettőn az a Rhys Fulber tevékenykedett a csapattal producerként, aki a Front Line Assembly és a Skinny Puppy oldalán is dolgozott.

A nemrég indult európai turnéhoz csatlakozott egy másik veterán metál csapat, a Butcher Babies is, akik lassan 15 éve koncerteznek robbanékony produkciójukkal. 

A november 22-ei budapesti koncerten részt vesz még egy ukrajnai dallamos progresszív metál zenekar, az Ignea is, amely harmadik nagylemezét, a Dreams of Lands Unseent hozza magával. Nyitózenekarként pedig egy 2019-ben alakult angol dallamos death metál zenekar, a Ghost Of Atlantis érkezik, második, Riddles of the Sycophants című lemezével.

Borítókép: Fear Factory (Forrás: Concerto)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.