Őszi-téli népszokások, borkóstolás, kézműveskedés és libalakoma a Skanzenben

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez az újborkóstolásnak és a libaételek fogyasztásának szokása kapcsolódik. Kézműves borászatok borai, ízletes libaételek, lámpás felvonulás, kézműveskedés, mesék és koncertek várják az érdeklődőket a skanzenben.

2023. 11. 04. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. Bepillanthatnak a látogatók a vidám őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban. A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására. A Skanzen étteremben ízletes libaételek várják a gasztronómiai kalandokra vágyókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főzőworkshopon is részt vehet a skanzenben.

A kézműves-foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek a textil- és szalmaliba, csuhétök, tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz. A Skanzen Vigadó színpadán láthatjuk Gulyás László vándormuzsikust, zenél a Makám Együttes, a Montanaro Duo. Szombaton a Kerek Zenekar 10. születésnapját ünnepli, vasárnap a Dresch Vonósok játszanak, és itt lesz a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja. 

Borítókép: Ezen a hétvégén is minden korosztály megtalálja a hozzá passzoló mulatságot a Skanzenben (Forrás: Szentendrei skanzen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.