László Noémi: Nem tölcsérrel kell beletölteni a verset a diákok fejébe

A költőnő elmondta, hogy az lenne az ideális, ha a gyermekek az iskolában a versekkel csodaként találkoznának. László Noémi a Maszol.ro-val osztotta meg gondolatait.

Forrás: Maszol.ro2023. 12. 03. 14:00
László Noémi
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 50 éves László Noémival készített videóinterjút a Maszol.ro.

László Noémi
László Noémi a Maszol.ro stúdiójában. Forrás: Maszol.ro YouTube-csatornája

László Noémi elmondta, hogy tartalmas évet tudhat maga mögött, hiszen két kötete is megjelent idén. Tavasszal került a boltokba első, gyermeknek szóló mesekönyve Keljfeljancsi címmel. Pár hónappal később pedig napvilágot látott Pulzus című verseskötete is, amely több szempontból eltér a korábbi munkáitól. A Pulzus verseit egy téma, tudatos koncepció köré építette.

A beszélgetés során felidézte, hogy gyermekként talált rá az írás ösvényére. Igyekezett mindvégig ezen a pályán maradni, így olyan kenyérkereset után nézett, amely a nyelvhez, a nyelvkészséghez, irodalomhoz kapcsolódott.

Beszámolt arról is, hogy bár sosem volt kitűnő tanuló, időnként mégis sziporkázó, jófejű, volt. Visszatekintve azonban mégis rossz diáknak tartja magát. A komolyságról szólva elmondta, hogy szerinte ha az ember eltökél valamit az életében, akkor ahhoz tartania kell magát, mert anélkül nem érheti el célját.

Ne beszélj a dolgokról, csináld őket!

– hangsúlyozta László Noémi, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a sikerek eléréséhez a következetesség és a kitartás mellett fontos az önuralom is.

A költőnő elmondta, hogy az lenne az ideális, ha a gyermekek az iskolában a versekkel csodaként találkoznának és nem muszájból.

Nem tölcsérrel kell beletölteni a verset a diákok fejébe, hanem meg kell mutatni nekik, hogy micsoda varázslatos világ a költészeté 

– fejtette ki. 

Sokan ezért nem tudják, hogy micsoda világosságra lenne lehetőségük a versek által, csak ehhez valóban ki kellene nyitni egy-egy kötetet.

A László Noémival készült teljes videóinterjú a Maszol.ro oldalán tekinthető meg.

Borítókép: László Noémi a TV Cluj adásában (Forrás: TV Cluj YouTube-csatornája)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.