Mindenkit legyőzött Beyoncé, egy hétvége alatt milliókat keresett + videó

Meglepően nagy sikert aratott Beyoncé koncertfilmje, a Reneszánsz, pedig a hálaadás utáni időszak hagyományosan a filmesek rémálmának számít Amerikában.

Forrás: VG2023. 12. 04. 11:00
Beyoncé
Beyoncé Fotó: Tiffany & Co/Bestimage/Northfoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akkorát tarolt a hálaadás utáni hétvégén Beyoncé koncertfilmje Amerikában, amire húsz éve nem volt példa. Az énekesnő Renaissance: A Film by Beyoncé, vagyis Reneszánsz: Beyoncé filmje című mozija a forgalmazó AMC Theatres szerint több mint húszmillió dollárt (hétmilliárd forintot) hozott Amerikában – derül ki a Vg.hu cikkéből. 

Beyoncé koncertfilme nagy sikert hozott, de Taylor Swiftet nem sikerült utolérnie
Beyoncé koncertfilmje nagy sikert hozott, de Taylor Swiftet nem sikerült utolérnie. Fotó: AFP/Robyn Beck és Angela Weiss

A december 1-én bemutatott film Beyoncé idei (szintén zajos sikert hozó), hasonló nevű koncertsorozatát dolgozza fel. A 42 éves énekesnő nem bízta a véletlenre a munkát: amellett, hogy a film róla szól, ő az írója, a rendezője és a producere is. 

A koncertfilm kirobbanóan jó fogadtatása azért számít meglepőnek, mert Amerikában a hálaadás utáni időszakra időzített premiert a bukás biztos receptjének szokás tartani, sikergyanús filmeket ritkán mutatnak be ekkor.

Beyoncé azonban rácáfolt a sztereotípiákra, ráadásul nem is vetélytársak nélkül (hiszen úgy könnyű lenne nyerni): a Godzilla mínusz egy és Az éhezők viadala előzményfilmje, az Énekesmadarak és kígyók balladája is ekkor került a mozikba, ám a húszmillió dollárt meg sem tudták közelíteni (11, illetve 14,5 millió). 

Koncertfilm kategóriában azonban Taylor Swift sikerét nehéz lesz felülmúlni Amerikában. Az októberben bemutatott Taylor Swift: The Eras Tour című koncertfilm ugyanis vasárnapig 178 millió dollárt hozott az USA-ban, világszinten azonban továbbra is Michael Jackson az első a 2009-es This is It-tel. 

 

Borítókép: Beyoncé (Fotó: Bestimage/Northfoto/Tiffany & Co)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.