A Korda Stúdiót méltatták a Szegény párák producerei

A hollywoodi alkotást a Szegény párákat is a népszerű etyeki Korda Filmparkban forgatták. Most a film producerei meséltek a grandiózus díszletekről.

Forrás: TikTok2024. 01. 27. 17:30
Szegény Párák
Fotó: Fotó: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegény párák producerei, Andrew Lowe és Ed Guiney a BAFTA TikTok-csatornáján árult el részleteket a forgatásról, és a Korda Stúdióban lévő lisszaboni díszletről. A producerek kiemelték a díszlet grandiózus méreteit.

Részlet a Szegény párák című filmből. Forrás: YouTube

Beszéljünk a lisszaboni díszletről, amely a Korda Stúdióban épült, ami Európa-szerte a legnagyobb stúdió! Egyszerűen le voltam nyűgözve a méretétől. Ez egy komplett városrész, egy háromszintes épület, megfelelően megépítve. Tehát amikor belépsz a szállodába, és kinyitod az ajtót, ott van egy szoba. Yorgos – a film rendezője – nagyon lelkes volt, hogy elég hatalmas a műterem ahhoz, hogy Bella eltévedjen benne és körbekalandozhassa. Ez az ő felfedezőútja, így mindez valóban hihetetlen bravúr a produkciós csapatunktól és az építőcsapattól is

– lelkendezett Andrew Lowe.

Ez azért is lenyűgöző, mert bármelyik színésszel beszélsz, elmondja, hogy mennyire hasznos, ha egy ilyen összetett díszletben sétál, más szóval egy olyan díszletben, ahol tudod, hogyha besétálsz az osztrigabárba, ott van egy bár, ahol pezsgőt szolgálnak fel, és van egy másik is, egy kocsma is, ahova le tudsz menni a lépcsőn, onnan pedig felmehetsz a szálloda hálószobájába, és amikor onnan kinézel az ablakon, egy olyan világba csöppensz, ami lélegzetelállító és mámorító. Szóval szerintem mindez nagyon hasznos volt mindenkinek

– tette hozzá Ed Guiney.

@bafta Poor Things producers Andrew Lowe and Ed Guiney on building a set extensive enough for Bella to get lost in. #BAFTA #EEBAFTAs #PoorThings #CountdownToTheBAFTAs ♬ original sound - BAFTA

A film látványtervezőjét, Mihalek Zsuzsát Oscar-díjra jelölték az alkotásban nyújtott berendezéseiért.

– Sokkal nagyobb kreatív szabadságot kaptam, mint amire számítottam. Sorra jöttem az őrült ötletekkel, és volt rájuk fogadókészség. Meglepő módon majdnem mindegyik ötletem megvalósulhatott. A setben járva naponta többször is elnevettem magam, mert alig akartam elhinni, hogy a teljesen kattant elképzeléseim mégis megvalósulhattak. A magyar szakemberek elképesztő munkát végeztek. Komplett utcákat húztak fel fából, amit óriási élmény volt megtapasztalni – árulta el az NLC-nek Mihalek.

Borítókép: Részlet a Szegény párák című filmből. (Forrás: YouTube)

 


 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.