Arany Málna díjra jelölték Russell Crowe-t és Helen Mirrent

Két Oscar-díjas színész, Russell Crowe és Helen Mirren is esélyes az Arany Málna díjra: a citromdíjakat odaítélő testület hétfőn hozta nyilvánosságra idei jelöléseit.

Forrás: MTI2024. 01. 23. 9:00
Russel Crow
Fotó: FOTÓ: YOUTUBE (KÉPERNYŐFOTÓ)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Crowe A pápa ördögűzője, Mirren pedig a Shazam! Az istenek haragja című filmért kapott jelölést a díjra. A további jelölt színészek között szerepel még Vin Diesel (Halálos iramban 10.), Jon Voight (Mercy), Ana de Armas (Ghosted), Salma Hayek (Magic Mike utolsó tánca), Jennifer Lopez (Anya), Michael Douglas (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia), valamint Megan Fox és Sylvester Stallone a Feláldozh4tók című produkcióban nyújtott alakításukért.

Helen Mirren Shazam! című filmben
Helen Mirren a Shazam! című filmben. Fotó: Képernyőfotó/Youtube

Az Arany Málna-jelöléseket a Feláldozh4tók vezeti 7 jelöléssel, két horrorfilm, Az ördögűző: A hívő és a Micimackó: Vér és méz 5-5 kategóriában esélyes a citromdíjra, a Shazam! Az istenek haragja pedig négy jelölést kapott.

Az Arany Málna díjat – amelyet röviden Razzies néven is emlegetnek – 1980-ban alapították. Az elismerésekről mintegy 1100 amerikai és két tucat külföldi országbeli, filmrajongókból, filmkritikusokból és újságírókból álló testület dönt szavazással.

Az Arany Málna díjakat hagyományosan az Oscar-gála előestéjén jelentik be: idén március 9-én, szombaton.

Borítókép: Russel Crowe a Pápa ördögűzője című filmben (Fotó: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.