Tiszta és okos a Magashegyi Underground új nagylemeze

Az albumon szereplő, elvarázsolt hangulatú 10 popdalt ismét a csapat eredeti kreatív magja szerezte: Bocskor Bíborka énekesnő, Toldi Miklós dobos-producer, Fűrész Gábor gitáros, és visszatért a zenekaralapító-billentyűs Fodor Máriusz, a szövegek nagy részét pedig újra Tariska Szabolcs írta. A Magashegyi Underground új lemezének bemutatója január 20-án lesz az Akvárium Klubban, ahol az új szerzemények mellett az együttes összes nagy slágere elhangzik.

2024. 01. 04. 17:00
A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka
A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka Fotó: Oleg Borysiuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dalok közös szerzemények, mindenki beletette a saját ötleteit, számos dal spontán módon a felvételek során alakult át. Ezzel a Magashegyi Underground visszaállt az első anyag alkotói módszeréhez, hiszen az Ezer erdő lemezt követő években a daloknak különálló szerzői voltak, az Egymáshoz rövid az út azonban teljes egészében közös munka eredménye.

A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka.
A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka (Fotó: Oleg Borysiuk)


 

Vizsgálgatva és közel hajolva a közös dolgainkhoz, amelyek átfolynak rajtam és az életemen is, azt gondolom, hogy nagyon tiszta, okos anyag jött össze

– mesélt a dalokról Bíborka. – Úgy érzem ugyanakkor, hogy az én szűrőm is egy okos eszköz, kicsit kaleidoszkópszerűen szűri és szórja szét bennem a közös alkotás végeredményét, de hogy ne csak lilán szólaljak meg, nagyon jólesik most ez a lemez és a hozzá tartozó képi világ, ami a keletkezése alatt annyit mozgolódott a sok lehetőség között, de akart és lett. Megszületett s ha hátrébb lépek és onnan figyelem, hallgatom, úgy is szeretem, a produceri munkától a dalszerzésig, szövegvilágon át a klipekig, képekig.

Az album naprakész megszólalásáért, a produceri munkáért és a keverésért ezúttal is Toldi Miklós felelt, a dalokat Szabó Szebasztián (Miracle Sound) masterelte. 

Az új anyag lemezbemutatója január 20-án lesz Budapesten, az Akvárium Klub Nagyhalljában.

A komoly látvánnyal megtámogatott koncertre 24 dallal készül a zenekar, közülük hat-hét új szerzemény, a többi a legfontosabb régi dalok. Az est folyamán pár szám erejéig színpadra lép az együttes egykori gitárosa, a Konyha frontembere, Szepesi Mátyás. 

 

Borítókép: Bocskor Bíborka (Fotó: Oleg Borysiuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.