Olga Peretyatko koncertjével folytatódik az operaházi Sztárestek zongorával sorozat

Mozart, Bellini, Gounod és Puccini népszerű áriái mellett Rahmanyinov-románcok és a világhírű szoprán által válogatott altatódalok is felcsendülnek Olga Peretyatko első operaházi fellépésén. A január 21-i koncerten az énekes partnere Matthias Samuil zongoraművész lesz.

2024. 01. 15. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olga Peretyatko jelenleg a Berlini Állami Operaházban Bizet A gyöngyhalászok című művében alakítja Leilát (Orendt Gyula – Zurga – partnereként), februárban Hamburgban debütál a Norma címszerepében, majd márciusban a Bolognai Városi Színházban Mozart Don Giovannijában Donna Annát formálja meg, míg tavaly novemberben a Torinói Királyi Színházban Puccini A fecske című operájában lépett fel. 

Operaházi bemutatkozása alkalmával az elismert szoprán mindezen darabokból is ad ízelítőt, emellett részletek hangoznak el Gounod Rómeó és Júliájából, valamint Puccini Turandot-jából, utóbbiban Liù szerepét az énekesnő az előző évadban ugyancsak Berlinben alakította. 

Az áriák mellett Olga Peretyatko Rahmanyinov-dalokkal, köztük megzenésített Galina-, Puskin- és Turgenyev-versfeldolgozásokkal is készül a fellépésre. A sokoldalúságáért és orgánumáért egyaránt méltatott kiváló szoprán a budapesti koncert személyesebb vonatkozásaként 2021-ben született kislánya számára összeállított Dalok Majának című lemezéről is énekel válogatott altatókat. Elhangzik többek között Gounod Szerenádja, Puccini E l'uccellino című dala, Tosti Ninna nannája, Gershwin Summertime-ja, valamint két, XX. századi brazil szerző, Cláudio Santoro és Altino Pimenta egy-egy szerzeménye is.

Olga Peretyatko partnere Matthias Samuil zongoraművész lesz, aki nemzedéke legfoglalkoztatottabb zongorakísérőinek egyike, ebben a minőségében és kamarazenészként az európai és dél-amerikai rangos hangversenytermek rendszeres fellépője és számos lemezfelvétel közreműködője.

Az est sztárvendégével gyakran fellépő művész ugyancsak a Berlini Hanns Eisler Zenei Főiskolán szerzett diplomát, ahol több mint másfél évtizede opera- és dalértelmezést is oktat. Peretyatko operaházi debütálására két önálló darabbal is készül, Rahmanyinov egyik Elégiájának részletét (op. 3/1), valamint Chopin cisz-moll noktürnjét adja elő a január 21-i koncerten.

 

Borítókép: Olga Peretyatko (Fotó: Dario Acosta)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.