Családi kalandjáték a soproni Múzeumnegyedben

A soproni Múzeumnegyedben külön kiállítás mutatja be a város és a korona kapcsolatát. A tárlathoz kapcsolódóan családi kalandjátékra invitálják az érdeklődőket január 7-ig.

Forrás: kisalfold.hu, Soproni Múzeumnegyed2024. 01. 05. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Királyi felfedezőjátékra hívja az érdeklődőket a soproni Múzeumnegyed január 7-ig, 10 és 18 óra között. 

„Itt járt Mátyás király! Hunyadi Mátyás Bécs elleni hadjárata során 1482–1483 telén a Múzeumnegyed részét képező Storno-házban lakott. Sopron háromszoros koronázóváros, egy király, III. Ferdinánd, két királyné, Gonzaga Eleonóra és Eleonóra Magdolna koronázása zajlott itt a 17. században. Az utolsó magyar királynak, IV. Károlynak is voltak soproni kötődései. A Múzeumegyedben külön kiállítás foglalkozik Sopron és a korona kapcsolatával, és Mesebeli história címmel Mátyás király valós és mesebeli alakját is bemutatja egy kiállításunk” – olvasható a múzeum honlapján a város és a korona kapcsolatát bemutató tárlatról.

A feladatlapot kitöltő családokat megajándékozzák Történelmi Tekergő című kiadvánnyal, amely egy játékos kísérőfüzet gyerekeknek a Múzeumnegyed kiállításaihoz.

A játék az egyes kiállításokba szóló belépőjegyek megváltásával játszható, a feladatlap a jegypénztárban ingyenesen hozzáférhető.

 

A Múzeumnegyed honlapján további információ érhető el a programmal kapcsolatban. 

Borítókép: Családi felfedezőjáték várja az érdeklődőket a soproni Múzeumnegyedben (Forrás: Soproni Múzeum)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.