Izzanak a tekintetek, lángol a város + videó

A két hét múlva debütáló Petőfi-filmre már elindult a jegyelővétel is.

2024. 02. 29. 12:00
Most vagy soha
Menetelnek a márciusi ifjak Fotó: Fórum Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent minden idők egyik legnagyszabásúbb magyar történelmi filmje, a Most vagy soha! új előzetese. Az 1848. március 15-én kirobbant forradalom eseményeit feldolgozó alkotást március 14-től láthatjuk a hazai és a határon túli mozikban is. 

Most vagy soha
Most vagy soha! - A forradalmárok a Nemzeti Múzeum lépcsőjén (Fotó: Fórum Hungary)

A jegyelővétel már el is indult, az érdeklődők Budapesten a Corvin moziban, a Gobuda Moziban, a Lurdy Moziban, a Pólus Center Moziban, a Puskin Art Moziban, a Sugár Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban válthatnak jegyet a vetítésekre, de a kecskeméti Malom Moziban, a sárospataki A Moziban és a pápai Petőfi Moziban is lehetőség van előzetesen jegyet vásárolni – hívta fel a figyelmet a film egyik kreatív producere, Rákay Philip.

Elkészült a film új előzetese is, amely ha lehet, még izgalmasabb, mint a korábbi: láthatjuk benne a lángoló Pest-Budát, izgulhatunk az akciójeleneteken, miközben szinte átragad ránk a márciusi ifjak izzó lelkesedése. 

A film főbb szereplői: Berettyán Nándor (Petőfi Sándor), Mosolygó Sára (Szendrey Júlia), Horváth Lajos Ottó (Farkas, a császári titkosrendőr), Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), de láthatjuk majd Lukács Sándort (Ignaz von Lederer) és Szerednyey Bélát ( Landerer Lajos) is. 

Borítókép: Menetelnek a márciusi ifjak (Forrás: Fórum Hungary)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.