A legendás előadás Horn Micije Sári Évi lesz

Különleges produkció érkezik a RaM-ArT Színházba, a debreceni Odeon Színház előadásában ugyanis újból megelevenedik Szabó Magda ikonikus története, az Abigél. Az előadás mindössze egy alkalommal, április 14-én lesz látható a fővárosban.

2024. 03. 18. 17:00
Abigél musical
Fotó: Istvan Derencsenyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Abigél musicalszínpadon

Szabó Magda regényéből, az Abigélből Kocsák Tibor, Miklós Tibor és Somogyi Szilárd készített musicaladaptációt még 2008-ban, az előadás sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bemutatót követő években a Budapesti Operettszínház egyik legnépszerűbb ifjúsági előadásává vált, később pedig több vidéki nagyvárosban is bemutatták.

 A debreceni produkció az első, ahol a matulás lányokat játszó színinövendékek ténylegesen a gimnazista korosztályhoz tartoznak. Ők immár közel tíz éve az Odeon Színház színiiskolájában tanulják a mesterséget.

 

Abigél musical
Az Odeon Színház legújabb előadása az Abigél musical. Forrás: Odeon Színház

Elkészült a debreceni előadás is

Január 22-én, a magyar kultúra napján Abigél hazatért: Szabó Magda szülővárosában, Debrecenben is színpadra állították a darabot. Az előadást jegyző, Debreceni Egyetemen működő Odeon Színház 2000 óta meghatározó színházi bázisa a városnak. Első előadásuk, az István, a király óta számos zenés darabot jegyeznek, például olyan magyar műveket, mint a Sztárcsinálók vagy a Valahol Európában, vagy olyan kultmusicaleket, mint a Grease és a Hair. Társulatuk tagjai debreceni színészek, akikhez időről időre debreceni kötődésű vendégművészek is csatlakoznak. 

Ez az új előadásukban, az Abigélben sincs másképp, Horn Mici szerepében ugyanis Sári Évi látható.

A musical főszereplőjét, Vitay Georginát egy debreceni tehetséges fiatal, Csáki Illangó alakítja, Torma Gedeonként Jámbor József, míg Kőnig tanár úr szerepében Bánhidi Krisztián látható. Az előadást Csáki Szabolcs rendezte.

Az előadás pedig nem marad Debrecenben, ugyanis április 14-én a RaM-ArT Színházban tekintheti meg a budapesti közönség.

 

Borítókép: Horn Mici szerepét Sári Éva játssza (Forrás: Odeon Színház)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.