Magyar siker: táncos hozott rangos díjat a nemzetközi fesztiválról

A Fővárosi Nagycirkusz balettkarát a Prix Spécial du Président különdíjával jutalmazták a Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax nemzetközi cirkuszfesztiválon.

2024. 03. 19. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Nagycirkusz (FNC) tízfős balettkara (Budapest Capital Circus Ballet – BCCB) 2023 után idén is meghívást kapott a Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax nemzetközi cirkuszfesztiválra, melyre nyolc különböző koreográfiával készültek. Tegnap éjjel érkezett az örömhír: az idei fesztivál arculatát meghatározó aktív jelenlétükért és látványos koreográfiáikért Bruno Layole fesztiváligazgatótól átvehették a Prix Spécial du Président különdíjat.

nemzetközi cirkuszfesztivál - FNC
Sikeresen szerepelt a FNC balettkara a nemzetközi fesztiválon. Forrás: FNC

Az 1999-ben alapított, idén 23. alkalommal megrendezett nemzetközi cirkuszfesztiválon hatalmas sikerrel lépett fel a Fővárosi Nagycirkusz balettkara. A fesztivál nyolc előadása alatt több mint 16 000 fős közönség vastapssal ünnepelte a versenyző artistákat és a táncosokat.

Különösen nagy megtiszteltetés ez, hiszen két egymást követő évben az elnöki különdíjat egyáltalán nem szokás kiadni ugyanannak a fellépőnek. Tavaly Fejes Kitty tánckarvezető-koreográfus kapta meg, idén pedig a koreográfusi munka mellett a teljes tánckar teljesítményét kiemelte Bruno Laloye, a fesztivál elnöke.

Fejes Kitty tánckarvezető-koreográfus elmondta: hatalmas elismerés, hogy meghívták táncosainkat a rangos nemzetközi cirkuszi seregszemlére és külön megtiszteltetés, hogy Bruno Layole fesztiváligazgató az eseményt záró látványos gálaműsoron a Fővárosi Nagycirkusz balettkarának adta át a különdíjat, immár másodszor. 

A dax-i nemzetközi cirkuszfesztiválon tavaly is nagy sikerrel szerepelt a Budapest Capital Circus Ballet, ennek köszönhető az idei meghívás is. Az, hogy másfél hónapos intenzív felkészülés után az idei fesztiválon a munkánkat a fesztivál elnökének különdíjával ismerték el, igazi boldogság számunkra 

– tette hozzá Fejes Kitty.
 

Borítókép: A Fővárosi Nagycirkusz tagjai a Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax nemzetközi cirkuszfesztiválon (Forrás: FNC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.