Elkelt a világ három legértékesebb képregényének egyike

Az első Marvel-képregényt több mint 810 millió forintért vették meg.

Forrás: Vg.hu2022. 03. 21. 13:01
null
Los Angeles, 2019. június 11. A Vasember és a Marvel Kapitány elsõ, Stan Lee néhai amerikai képregényíró által dedikált példánya a Legendák nevû árverést népszerûsítõ sajtóeseményen Los Angelesben 2019. június 10-én. A filmes relikviákat felvonultató aukciót június 13-án és 14-én rendezik. MTI/EPA/Adam S. Davis Fotó: Adam S. Davis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első Marvel-képregény egy különösen értékes példánya több mint 2,4 millió dollárért (körülbelül 812 millió forintért) kelt el egy online árverésen a licitet lebonyolító aukciósház pénteki közlése szerint, amelyről az AP számolt be – olvasható a VG-n.

Csütörtökön 2,4 millió dollárért elkelt az első Marvel-képregény, amely nemcsak elsősége okán különleges, hanem azért is, mert benne van a kiadó kézírásos feljegyzése arról, mennyit fizetett az egyes íróknak és rajzolóknak.

Az egyes sorszámot viselő, „fizetős példány” néven ismert füzet

a képregénygyűjtők világában a három legbecsesebb darab egyike

 – mondta Vincent Zurzolo, a New York-i székhelyű ComicConnect aukciósház ügyvezetője.

Az első Marvel-képregény, melynek eredeti ára mindössze 10 cent volt (Fotó: Flickr)

A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra, de Zurzolo azt mondta róla, hogy „egy rendkívül szenvedélyes képregénygyűjtő és befektető”, aki aki egyéb dolgokat is gyűjt.

Az 1939-ben piacra dobott, de kiváló állapotban lévő első kiadás olyan szuperhőskaraktereket mutatott be, mint a Torpedó és az eredeti Fáklya, az azonos nevű karakter előfutára, aki később a Fantasztikus Négyes tagja volt. Az 1939-es füzet nyitotta meg a képregények, filmek, sorozatok és videójátékok Marvel-univerzumát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció. A Vasember és a Marvel Kapitány első, Stan Lee néhai amerikai képregényíró által dedikált példánya a Legendák nevű árverést népszerűsítő sajtóeseményen Los Angelesben 2019. június 10-én. (Fotó: MTI/EPA/Adam S. Davis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.