Kétmilliárd dollárnál jár a második Avatar-film bevétele

James Cameron Avatar: A víz útja című sci-fije a hétvégén lépte át az álomhatárt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 23. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film vasárnap már átlépte a kétmilliárd dolláros (731 milliárd forintos) jegybevételt a Disney becslései szerint. Ebből durván 1,4 milliárd dollár (506 milliárd forint) a nemzetközi piacon folyt be a mozikasszákba. A film így már – James Cameron szerint – bőven visszahozza a költségeit.

A Disney filmstúdió ugyan nem közölte pontosan a film elkészítési költségét, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból (126 milliárd forintból) készült – nem számítva a marketingkiadásokat.

A fikciós Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december végén debütált a mozikban, és világszerte sikert aratott. A 2009-ben bemutatott, három Oscar-díjat is elnyert első rész minden idők legnagyobb kasszasikere lett 2,9 milliárd dolláros (1085 milliárd forintos) globális jegybevételével. 

Az Avatar harmadik része – amelyet már le is forgattak – 2024 decemberében kerül a mozikba. A negyedik epizód 2026 decemberében, az ötödik pedig 2028 decemberében várható.

Érdekesség, hogy James Cameron hármat is jegyez rendezőként a filmtörténet hat legnagyobb bevételű filmjéből: a két Avatart és az 1997-ben bemutatott Titanicot.

Borítókép: Avatar: A Víz útja plakátja (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.