Ebben az időben még a nap is elbújik + videó

Hullámzó frontrendszer helyezkedik el a Kárpát-medence fölött. Napról napra emelkedik a hőmérséklet, de az esős, borús idő lesz a jellemző.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 03. 07. 7:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden napközben döntően borult idő várható. Elszórtan esőre lehet számítani az ország délnyugati felében.

Főként a nap második felétől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Ezzel együtt átmenetileg egyre kevesebb helyen várható csapadék.

A déli, délnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon élénkül meg. Sopronnál egy-egy erős széllökés is elfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet túlnyomórészt 5 és 10 fok között alakul. 

A déli, délnyugati határnál néhány fokkal melegebb is lehet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében, amely szerdán napközben már 8 és 15 fok közötti várható csúcshőmérséklettel számol.

A következő napokban arra lehet számítani, hogy emelkedik a hőmérséklet, kiszorulnak az éjjeli fagyok, viszont zömmel felhős időre lesz kilátás, és több hullámban várható csapadék. Hullámzó frontrendszer helyezkedik el fölöttünk, de a Kárpát-medencét inkább csak súrolhatják a hidegfrontok.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.