Kirándulók, figyelem! Tihanyban lezárások lesznek

Március 17-ig lezárják Tihanyban a Kossuth utca egy részét.

Magyar Nemzet
Forrás: LikeBalaton2023. 02. 25. 13:02
null
Tihany, 2022. augusztus 19. Turisták és kirándulók nézik a Balaton keleti medencéjét, valamint a település építészeti és táji szépségeit a Pisky sétányról. Ez a sétaút az apátság épületegyüttesétõl a Visszhang-dombhoz vezet. Tihany a Balaton-part egyik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja, bevételeinek jelentõs része a turizmusból származik. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Visszhang utcától a Mádl Ferenc térig (a postahivatalig), mintegy 150 méter hosszan tart majd a lezárás, mert megkezdődik a gerincvezeték és a házi vízbekötések cseréje. 

A munkálatokra azért van szükség, mert

 

a hatvanévesnél is öregebb vízvezeték elhasználódott, gyakran meghibásodott.

 

A munkálatok előre tervezetten történnek és ez év végén befejeződnek – tájékoztatott Petróczi Orsolya, a Tihanyi Legenda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Gyalog mehetünk

A közműcsere ideje alatt a gyalogosközlekedést nem korlátozzák, az üzletekbe történő áruszállítás céljából is behajthatnak gépjárművek. A területen élőket arra kérik, hogy kocsijukkal álljanak be ingatlanuk területére, vagy vegyék igénybe a Major utcai parkolókat, mivel a településközpontban a közúti parkolás lehetőségét felfüggesztik, de a célforgalom behajthat a lezárt területre.

Elterelik a járműforgalmat 

A lezárás miatt a helyközi autóbuszjáratok útvonala is megváltozik.

A rév felől, dél-észak irányból az alsó buszmegálló a Kossuth u.–Aranyház u. kereszteződése elé lesz áthelyezve, a „Posta” megálló pedig a Major és a Völgy utca találkozásához kerül át. A fentről érkező busz a Csokonai utcában közlekedik, a postahivatal helyett a Csokonai utcai ABC-üzlet előtt áll meg. A Sportpálya buszforduló megmarad mindkét irányban, azonban a menetrendben Fordulóként jelölt buszmegállókat a Fogas csárdánál ideiglenesen megszüntetik.

Az egyirányú forgalom folyamatosságának biztosítása érdekében a Major utcában a József Attila és a Kiserdőtelep közötti útszakaszon megállni és parkolni is tilos lesz, míg a Csokonai utca teljes szakaszán érvényes lesz a megállási és parkolási tilalom. A területen élőket mindenképpen arra kérik, hogy kocsijukkal álljanak be ingatlanuk területére vagy vegyék igénybe a Major utcai parkolókat.

 Forrás: Tihanyi Legenda Nonprofit Kft.

 

Az elavult vízvezetékrendszert rendbe kellett tenni

 

A közműcserét a Dunántúli Regionális Vízmű saját költségén végzi el, várhatóan 500 millió forint értékben.

 

A Major utcában már megtörtént a vízközműcsere, így most meg tudják nyitni az elkerülő forgalom előtt.

A munkálatok átmeneti nehézséget jelentenek majd mind az itt élőknek, mind a látogatóknak, de a vízvezetékrendszer teljes cseréje újabb ötven-hatvan évre biztonságossá teszi a település vízellátását ezen a területen.

– A DRV-vel és a Veszprém Vármegyei Közútkezelővel, valamint a Volánnal folytatott egyeztetések során arra törekedtünk, hogy a szükséges munkákat minél rövidebb idő alatt és a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozva szervezzük meg. A munkálatokat a téli hónapokra ütemeztük be, hogy az idegenforgalmi szezon kezdetére már ismét zavartalan legyen a közlekedés – tájékoztatott Petróczi Orsolya.

Borítókép: Tihany, 2022. augusztus 19. Turisták és kirándulók nézik a Balaton keleti medencéjét (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.